Πάσχα με 4 «δώρα» για τους συνταξιούχους – Ποιες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση για τον Απρίλιο

Πάσχα με 4 «δώρα» για τους συνταξιούχους - Ποιες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση για τον Απρίλιο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πάσχα με 4 «δώρα» για τους συνταξιούχους – Ποιες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση για τον Απρίλιο

Τριπλή παρέμβαση ετοιμάζει η κυβέρνηση τον Απρίλιο για την ενίσχυση του εισοδήματος 2,4 εκατ. συνταξιούχων, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται η εξαγγελία για την επιστροφή των αναδρομικών από επικουρικές συντάξεις και Δώρα για το επίμαχο 11μηνο (11/6/2015 έως 11/5/2016).

Η επιταγή ακρίβειας και το market pass θα δοθούν με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια σε ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, μεταξύ αυτών και τους συνταξιούχους, το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Παράλληλα μελετάται το ενδεχόμενο καταβολής ενός επιδόματος της τάξης των 300-400 ευρώ σε όσους συνταξιούχους δεν εισέπραξαν τις αυξήσεις του 2023, λόγω της υψηλής προσωπικής διαφοράς τους, αλλά και σε εκείνους που έλαβαν μηδαμινές αυξήσεις (5-10 ευρώ).

Αναδρομικά επικουρικών και Δώρων

Εισήγηση για επιστροφή αναδρομικών σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επεξεργάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Παρά την δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, δεδομένου ότι μια τέτοια κίνηση θεωρείται υψηλού κόστους (περίπου 2,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η πλήρης επιστροφή τους) η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το σενάριο χορήγησης των αναδρομικών του 11μήνου από Δώρα και επικουρικές συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν καταθέσει αγωγές.

Μάλιστα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο αναζωπυρώνεται η προοπτική επιστροφής των αναδρομικών στους απόμαχους της εργασίας, που δοκιμάζονται από την ακρίβεια (λόγω πληθωρισμού) και την ενεργειακή κρίση.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...