ΕΦΚΑ: Έκδοση 35.000 συντάξεων μηνιαίως μέσω του “Πύργου Ελέγχου”

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
ΕΦΚΑ: Έκδοση 35.000 συντάξεων μηνιαίως μέσω του "Πύργου Ελέγχου"

ΕΦΚΑ: Έκδοση 35.000 συντάξεων μηνιαίως μέσω του “Πύργου Ελέγχου”

Στο νέο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των εκκρεμών συντάξεων, γνωστό και ως «πύργο ελέγχου», επενδύει ο ΕΦΚΑ προκειμένου να μειώσει δραστικά το «στοκ» των εκκρεμών συντάξεων.

Σήμερα οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 130.000, ενώ άλλες τόσες είναι και οι επικουρικές που βρίσκονται στην αναμονή. Το καινοτόμο αυτό ψηφιακό σύστημα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αποτυπώνει τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών συντάξεων αλλά και τις επιδόσεις των 600 περίπου εισηγητών που έχουν την ευθύνη για την έκδοση τους.

Στόχος της διοίκησης του Υπερταμείου ασφάλισης είναι ο κάθε εισηγητής να εκδίδει σε μηνιαία βάση 60 συντάξεις, ώστε το 2022 ο φορέας να ολοκληρώνει μέσω των εισηγητών 35.000 φακέλους τον μήνα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο «πύργος ελέγχου» θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Και αυτό, γιατί πλέον όλες οι διευθύνσεις απονομών έχουν συνδεθεί με μια ενιαία πλατφόρμα και στο τέλος της ημέρας ο προϊστάμενος της κάθε διεύθυνσης είναι υποχρεωμένος να περνάει στο σύστημα τον αριθμό των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά εισηγητή.

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση του ταμείου έχει πλήρη εικόνα για το πόσο αποδίδει η κάθε διεύθυνση και έχει πλέον τη δυνατότητα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση των διευθύνσεων.
Το μεγάλο κόλπο με τις εκκρεμείς συντάξεις | kontranews.gr

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο enikonomia.gr ότι σε πρώτο στάδιο η διοίκηση του ταμείου έχει ζητήσει την έκδοση τουλάχιστον τριών συντάξεων ημερησίως από κάθε υπάλληλο.

Αν αυτό όμως δεν γίνει πράξη τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και δυσμενείς μεταθέσεις για όσους δεν ανεβάσουν «ταχύτητα» στην προετοιμασία και έκδοση των συνταξιοδοτικών φακέλων.

Παράλληλα, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης για όσους διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους, θα συνεχίζει να παρέχεται ειδικό μπόνους που μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 600 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των αποφάσεων που εκδίδουν).

Εν τω μεταξύ από μέρα σε μέρα αναμένεται και η ενεργή συμμετοχή των ιδιωτών στα τμήματα απονομής.
Για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων θα αξιοποιηθούν συνολικά 3.600 ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι, από τους οποίους οι 1.200 πιάνουν δουλειά στις αρχές Νοεμβρίου.

Στελέχη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι οι ιδιώτες θα μπορούν να εκδίδουν έως και 10.000 συντάξεις τον μήνα, γεγονός που κάνει πιο ρεαλιστικό τον στόχο του υπουργείου για εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων εντός του 2022.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!