Συνταξιούχοι: Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά – Ποιους αφορά

Αναδρομικά 11μήνου για τις επικουρικές συντάξεις με τόκους 5ετίας [πίνακες]

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Συνταξιούχοι: Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά – Ποιους αφορά

Διάταξη για την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ που θα αφορά στην εκπρόθεσμη υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικά αναμένεται να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση στην Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, αυτό θα αφορά αυτούς που δεν έχουν λάβει έγκαιρη ενημέρωση από φορέα πληρωμής.
Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι που έλαβαν το 2020 αναδρομικά ποσά θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση. Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου και ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Αναδρομικά: Ο βασικός λόγος κατάργησης του προστίμου των 100 ευρώ

254846 c4950cde85 801bc6f6a5270ac2
Ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση του προστίμου έγκειται σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στο γεγονός ότι χιλιάδες συνταξιούχοι δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση από τον φορέα πληρωμής για την καταβολή αναδρομικών ποσών το 2015 ή 2016 και ως τούτου αγνοούσαν ότι είχαν εισπράξει αναδρομικά.
Και αυτό καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά ήταν ιδιαίτερα μικρά και μάλιστα μικρότερα από το ύψος του προστίμου που τους επιβλήθηκε για μη επιβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Αναδρομικά: Τι άλλο εξετάζεται για τις συντάξεις

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο στα αναδρομικά ποσά από συντάξεις η παρακράτηση φόρου να γίνεται στην πηγή με συντελεστή 20% ο οποίος ενδεχομένως να κλιμακώνεται για μεγαλύτερα ποσά με συντελεστές 25% και 30% .
Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, η κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα τέλος στις τροποποιητικές δηλώσεις που υποχρεώνονται να υποβάλλουν όσοι λαμβάνουν ποσά από αναδρομικά και τα οποία φορολογούνται σήμερα με την κλίμακα φορολογίας στο έτος που ανάγονται τα εισοδήματα .Με τον τρόπο αυτό η παρακράτηση θα διενεργείται από την εφορία πριν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν θα υπάρχει κάποια άλλη φορολογική υποχρέωση.

Μία Απάντηση

  1. Για όσα κορόιδα πλήρωσαν το βαρύ πρόστιμο των αναδρομικών 2015 & 2016 τι πρόκειται να γίνει; Ας ήταν μπαταχτσήδες, τώρα θα το γλύτωναν το πρόστιμο. Σπουδαία και δίκαια νομοθεσία από τους 300 εθνοσωτήρες μας …..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida