Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συντάξεις: Πότε θα “δουν” τις αυξήσεις οι νέοι και παλιοί συνταξιούχοι

Συντάξεις: Πότε θα "δουν" τις αυξήσεις οι νέοι και παλιοί συνταξιούχοι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τον Ιούνιο θα δουν τις αυξήσεις στις πληρωμές τους οι νέοι συνταξιούχοι και τον Ιούλιο οι παλιοί. “Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το χρονοδιάγραμμα” τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τις συντάξεις, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Για το εργασιακό νομοσχέδιο ανέφερε ότι “σε όλη την Ευρώπη ισχύει το 8ωρο, οι 40 ώρες, το 5ήμερο. Στις υπερωρίες συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο. Ο εργοδότης δεν δικαιούται να προτείνει διευθέτηση στον εργαζόμενο, μόνο ο εργαζόμενος μπορεί να το ζητήσει και αν δεν συμφωνήσουν και ο εργοδότης πάει εκδικητικά να τον απολύσει, η απόλυση θα είναι άκυρη». Για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι “συνολικά 300.000 πολίτες θα πάνε δωρεάν διακοπές”.
Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το υπουργείο Εργασίας θα συνεργαστεί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για δημιουργία εφαρμογής στο κινητό. Η ψηφιακή κάρτα θα λειτουργεί ανάλογα με τη φύση της κάθε δουλειάς. «Θα καταγράφεται πότε πήγες, πότε έφυγες, και αν γίνει έλεγχος από τη νέα Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή και βρεθεί ότι δεν έχεις ψηφιακή κάρτα ή δεν τη “χτύπησες”, πέφτει “καμπάνα” στον εργοδότη για κάθε εργαζόμενο 10.500 ευρώ», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι έτσι συνδυάζεται η επιχειρηματικότητα με την κοινωνική συνοχή. Η ψηφιακή κάρτα θα ισχύει και για τις ΔΕΚΟ.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida