ΕΦΚΑ: Έκδοση 35.000 συντάξεων μηνιαίως μέσω του “Πύργου Ελέγχου”

ΕΦΚΑ: Έκδοση 35.000 συντάξεων μηνιαίως μέσω του "Πύργου Ελέγχου"

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΦΚΑ: Έκδοση 35.000 συντάξεων μηνιαίως μέσω του “Πύργου Ελέγχου”

Στο νέο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των εκκρεμών συντάξεων, γνωστό και ως «πύργο ελέγχου», επενδύει ο ΕΦΚΑ προκειμένου να μειώσει δραστικά το «στοκ» των εκκρεμών συντάξεων.

Σήμερα οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 130.000, ενώ άλλες τόσες είναι και οι επικουρικές που βρίσκονται στην αναμονή. Το καινοτόμο αυτό ψηφιακό σύστημα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αποτυπώνει τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών συντάξεων αλλά και τις επιδόσεις των 600 περίπου εισηγητών που έχουν την ευθύνη για την έκδοση τους.

Στόχος της διοίκησης του Υπερταμείου ασφάλισης είναι ο κάθε εισηγητής να εκδίδει σε μηνιαία βάση 60 συντάξεις, ώστε το 2022 ο φορέας να ολοκληρώνει μέσω των εισηγητών 35.000 φακέλους τον μήνα.

Ο «πύργος ελέγχου» θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Και αυτό, γιατί πλέον όλες οι διευθύνσεις απονομών έχουν συνδεθεί με μια ενιαία πλατφόρμα και στο τέλος της ημέρας ο προϊστάμενος της κάθε διεύθυνσης είναι υποχρεωμένος να περνάει στο σύστημα τον αριθμό των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά εισηγητή.

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση του ταμείου έχει πλήρη εικόνα για το πόσο αποδίδει η κάθε διεύθυνση και έχει πλέον τη δυνατότητα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση των διευθύνσεων.
Το μεγάλο κόλπο με τις εκκρεμείς συντάξεις | kontranews.gr

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο enikonomia.gr ότι σε πρώτο στάδιο η διοίκηση του ταμείου έχει ζητήσει την έκδοση τουλάχιστον τριών συντάξεων ημερησίως από κάθε υπάλληλο.

Αν αυτό όμως δεν γίνει πράξη τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και δυσμενείς μεταθέσεις για όσους δεν ανεβάσουν «ταχύτητα» στην προετοιμασία και έκδοση των συνταξιοδοτικών φακέλων.

Παράλληλα, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης για όσους διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους, θα συνεχίζει να παρέχεται ειδικό μπόνους που μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 600 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των αποφάσεων που εκδίδουν).

Εν τω μεταξύ από μέρα σε μέρα αναμένεται και η ενεργή συμμετοχή των ιδιωτών στα τμήματα απονομής.
Για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων θα αξιοποιηθούν συνολικά 3.600 ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι, από τους οποίους οι 1.200 πιάνουν δουλειά στις αρχές Νοεμβρίου.

Στελέχη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμούν ότι οι ιδιώτες θα μπορούν να εκδίδουν έως και 10.000 συντάξεις τον μήνα, γεγονός που κάνει πιο ρεαλιστικό τον στόχο του υπουργείου για εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων εντός του 2022.

Δείτε Επίσης

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου λόγω γιορτών των Χριστουγέννων. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 21 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 23. Οι

Διαβάστε περισσότερα »
Δημόσιο: Τα 8 παράθυρα για να πάρετε σύνταξη πριν από τα 62
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δημόσιο: Τα 8 παράθυρα για να πάρετε σύνταξη πριν από τα 62

Δημόσιο: Τα 8 παράθυρα για να πάρετε σύνταξη πριν από τα 62   Τα 8 “παράθυρα” για να πάρουν σύνταξη πριν από τα 62 έτη οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Διαβάστε περισσότερα »
Σοκ για τους συνταξιούχους: Επιστρέφουν έως και το 25% από τα αναδρομικά - Οι τροποποιητικές και η πληρωμή του φόρου
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σοκ για τους συνταξιούχους: Επιστρέφουν έως και το 25% από τα αναδρομικά – Οι τροποποιητικές και η πληρωμή του φόρου

Σοκ για τους συνταξιούχους: Επιστρέφουν έως και το 25% από τα αναδρομικά – Οι τροποποιητικές και η πληρωμή του φόρου   Σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους από τα ποσά του φόρου

Διαβάστε περισσότερα »
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ποιες πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ποιες πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ποιες πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα   Έως και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ. Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

Διαβάστε περισσότερα »
Αναδρομικά: Νέα πληρωμή σε 12.173 συνταξιούχους - Σε ποιους θα καταβληθούν
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αναδρομικά: Νέα πληρωμή σε 12.173 συνταξιούχους – Σε ποιους θα καταβληθούν

Αναδρομικά: Νέα πληρωμή σε 12.173 συνταξιούχους – Σε ποιους θα καταβληθούν   Αύριο, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 θα γίνει εμβόλιμη πληρωμή αναδρομικών ποσών σε 12.173 συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τον

Διαβάστε περισσότερα »
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. :ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. :ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. :ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Συνάδελφοι, Το 2020 τον Οκτώβρη σε εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ η κυβέρνηση έδωσε στους συνταξιούχους τις περικοπές του ενδεκάμηνου (ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2015-ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida