Αναδρομικά συνταξιούχων: Σκέψεις για παράταση υποβολής των τροποιητικών δηλώσεων

Αναδρομικά 11μήνου για τις επικουρικές συντάξεις με τόκους 5ετίας [πίνακες]

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αναδρομικά συνταξιούχων: Σκέψεις για παράταση υποβολής των τροποιητικών δηλώσεων

 

Παράταση δύο μηνών για την υποβολή των τροποιητικών δηλώσεων που αφορούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων,  ζητούν μετ’ επιτάσεως λογιστές αλλά και φορολογούμενοι. Το υπουργείο Οικονομικών που μετέθεσε χρονικά την πληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και την ημερομηνίας καταβολής του εφάπαξ ποσού, εξετάζει σοβαρά τα συγκεκριμένα αιτήματα και θεωρείται πιθανό να συναινέσει.

Επιπρόσθετα μια σημαντική πτυχή του ζητήματος των αναδρομικών των συνταξιούχων, που επίσης έχει τεθεί επί τάπητος από τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών, σχετίζεται με το πρόστιμο των 100 ευρώ που επιβάλλεται σ’ όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να διαγράψει το πρόστιμο στις περιπτώσεις εκείνες που με ευθύνη του κράτους και των αρμόδιων φορέων, ο συνταξιούχους έλαβε αργοπορημένα τα σχετικά έγγραφα και ως εκ τούτου υπέβαλλε εκπρόθεσμα τη δήλωση.

Ποιοι υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις

Φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν λάβει αναδρομικά ποσά το 2019, υποχρεούνται, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΑΔΕ που άνοιξε πρόσφατα, να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι εισέρχονται στο σύστημα και επιλέγουν τα έτη που προέρχονται τα αναδρομικά, τα οποία και εισέπραξαν τα 2019.

Για τους συνταξιούχους υπάρχει η εξής διαφοροποίηση, καθώς πρέπει να επιλέξουν ως έτος υποβολής δήλωσης το 2020. Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης, εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό όπου αναγράφεται το ποσό του φόρου που πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida