To Lockdown στον Νομό Κοζάνης Και φυσικά στην Εορδαία

To Lockdown στον Νομό Κοζάνης Και φυσικά στην Εορδαία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πολιτικός σχολιαστής

Ο Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.gr

 

Ασφαλώς ο υποφαινόμενος σέβεται και την γνωμάτευση της επιστημονικής κοινότητος αλλά και τις αποφάσεις της κυβερνήσεως, ειδικά τέτοιες στιγμές Εθνικού κινδύνου.

Όμως.

Ας διαχωρίσουμε την επιστημονική άποψη, με την τεκμηρίωση της από τις επιλογές της Εκτελεστικής εξουσίας.

Υπάρχει μια διαρκής επίθεση στα social-media κατά της επιστημονικής κοινότητος.

Είναι άδικη και ανιστόρητη.

Δεν λαμβάνει τις αποφάσεις το “ιατρικό προσωπικό” αλλά η κυβέρνηση, επομένως καλά είναι να σταματήσει αυτή η αθλιότης που βολεύει τον ένοχο, δηλαδή αυτόν που λαμβάνει τις αποφάσεις.

Είχε γράψει πριν αρκετούς μήνες ο Κύριος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην ηλεκτρονική του εφημερίδα (ΖΟΥΓΚΛΑ): «προς χάριν ενός ανύπαρκτου τουρισμού διακυβεύεται η Δημόσια υγεία στην Ελλάδα».

Θυμόμαστε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξ αυτών που γύριζαν από τους Δημοφιλείς τουριστικούς Προορισμούς και εμφανίζονταν θετικοί στην Νόσον.

Τα σύνορα ήταν τρύπια προσπαθούσε η κυβέρνηση να περισώσει τον κλάδο της τουριστικής οικονομίας.

Επίσης θυμόμαστε τα βλακόμετρα της Μυκόνου (επιεικής ο χαρακτηρισμός) με τα ατελείωτα πάρτι, στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο.

Και ερχόμαστε στην παρούσα στιγμή, στον Νομό Κοζάνης, στην Πτολεμαΐδα, όπου επιρρίπτεται ο χαρακτηρισμός “εσείς φταίτε ήσασταν άτακτοι”.

Η ηχώ ξεκινά από τον Πρωθυπουργό, πηγαίνει στον κύριο Χαρδαλιά, και απλώνεται σαν κυματικός παλμός παντού.

Ακούγεται από τα χείλη του Δημάρχου μας και των συνεργατών του, ως κακόηχος αντίλαλος.

Αντί να βοηθήσουν την οδυνηρή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι μικροεπιχειρήσεις οι οποίες κυριολεκτικά διαλύονται, μας συνιστούν υπομονή και κάνουν την διαπίστωση ότι εμείς φταίγαμε.

Επίσης από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πόλεως και τον αγαπητό και δημιουργικό Πρόεδρο (δεν είναι ειρωνικό αυτό) περιμένουμε αντί την αναπαραγωγή της ποινής που εχει δοθεί στην Πόλη κάτι περισσότερο.

Η Κυβέρνησις διέλυσε την ΔΕΗ και την οικονομία της περιοχής, είχαμε το πρώτο οδυνηρό Lockdown, ότι συντρίμμια απέμειναν προσπαθούν οι μικροεπιχειρήσεις να τα συγκολλήσουν και να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους, τώρα δίδεται η χαριστική βολή.

Ειδικά στην εστίαση τα πράγματα είναι δραματικά.

Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια Υπουργική καρέκλα, να πλαταίνεις τον κώλο σου( Ετυμολογία κώλος < μεσαιωνική ελληνική κῶλος < ελληνιστική κοινή κῶλος (πρωκτός) < αρχαία ελληνική κῶλον (μέρος, τμήμα σώματος). Εναλλαγή κωλ-κολ- (κόλον (τμήμα του παχέως εντέρου) πιθανόν με την επίδραση της λατινικής cūlus) και να δίδεις διαταγές. Βέβαια έχοντας εξασφαλισμένο ένα παχουλό μισθό μια  περίτρανη σύνταξη.

Τα Χριστούγεννα του 2019 θυμόμαστε τον Πολιτικό κανίβαλο της Κυβερνήσεως και ειδήμων τηλεπαραθυράκια (αναφέρομαι για τον Υπουργό Υπανάπτυξης) να ουρλιάζει για τα σπίτια που θα κατασχέσει δίδοντας διορία μέχρι το Πάσχα 2020, ένα μήνα πιο νωρίς βέβαια ο αρχηγός του και Πρωθυπουργός της χώρας συνιστούσε στις τράπεζες να είναι αμείλικτες προς τους οφειλέτες (αυτούς ψηφίσατε φίλοι μου).

Θα μπει λοιπόν μπροστά η σιωπηλή ηγεσία του Νομού μας;

O Περιφερειάρχης, οι Βουλευταί και ο Δήμαρχος να βοηθηθούν οικονομικά οι ψυχοραγούσες επιχειρήσεις ή θα κάνουν τον ψυχοπομπό στον Άδη.

Οι Νουθετήσεις είναι ανούσιες…….

 

 

 

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida