Συντονισμός ενεργειών για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού (COVID-19) στο Δήμο Εορδαίας.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Εορδαίας.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με μοναδικό θέμα το συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, έπειτα από την χθεσινή απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, που έθεσε την Π.Ε. Κοζάνης στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Επιφυλακή οχημάτων για την μεταφορά πολιτών ευπαθών κατηγοριών.
  • Εκ νέου λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 2463053154, για την πληροφόρηση και τη στήριξη των δημοτών.
  • Προληπτικές απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Οργάνωση βαρδιών αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Μέτρα για την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς για τα οποία θα υπάρξει ξεχωριστή αναλυτική ανακοίνωση.
  • Καταγραφή προτάσεων και ερωτημάτων αναφορικά με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, την λειτουργία των σχολείων κ.α., τα οποία θα τεθούν στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, με αφορμή την αυριανή παρουσία του στο Νομό.

 

 

Τέλος ο Δήμος Εορδαίας παρακαλεί τους δημότες του να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής καθώς και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, συμβάλλοντας έτσι από πλευράς τους στα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...