Πτολεμαΐδα: Τέλος οι καταλήψεις σε τρία Λύκεια

Πτολεμαΐδα: Τέλος οι καταλήψεις σε τρία Λύκεια

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις καταλήψεις Σχολείων της Πτολεμαΐδας αφού από το πρωί της Πέμπτης ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Πτολεμαΐδας, καθώς και οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ εκτιμάται ότι ανάλογες αποφάσεις θα λάβουν και τα υπόλοιπα υπό κατάληψη Λύκεια ( 1ο ΕΠΑΛ και 3ο ΓΕΛ).

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο σε κεντρικές οδούς της πόλης με σύνθημα την έγκριση περισσότερων κονδυλίων για την Παιδεία καθώς και να δοθούν λύσεις άμεσα στα αιτήματα τους σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τα Σχολεία με τους εκπροσώπους των Σχολείων να κάνουν λόγο για μικρή συμμετοχή των συμμαθητών τους, ειδικά της Γ Λυκείου, ενώ τους απασχολούσε έντονα το θέμα των απουσιών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΛ ΜΕ Εορδαίας, Ανδρόνικος Ταργοντζίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η « η φυσική παρουσία των παιδιών είναι μέσα στις αίθουσες με ασφαλείς Υγειονομικούς όρους και 15 μαθητές ανά τμήμα, όπως ζήτησε η ΟΛΜΕ και όχι 27,» ενώ, και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον ο αριθμός αυτός να μην υπερβαίνει τους 20-21.

Εκτίμησε με βάσει τις πληροφορίες του ότι βαίνουμε προς εκτόνωση των καταλήψεων κι ενδεχομένως από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα Λύκεια.

Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida