Πτολεμαΐδα: Διάκριση για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Περιεχόμενο

Διάκριση για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αποτελεί η συμμετοχή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, Αθανασίου Μητσιάνη, στη μεγάλη πανελλαδική μελέτη σχετικά με τη «Δυναμική μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε οικογένειες με παιδιά στην Ελλάδα».

Η περίοδος της μελέτης εκτείνεται από τις 26 Φεβρουαρίου του 2020, ημερομηνία καταγραφής του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, μέχρι και τις 3 Μαΐου, και έλαβαν μέρος 23 οικογένειες, 66 ενήλικες και 43 παιδιά, ενώ συνεργάστηκαν 23 ομάδες επιστημονικού επιπέδου καθώς και θεσμικά όργανα  της Πολιτείας, με τον κ. Μητσιάνη να αξιοποιεί στοιχεία που συνέλεξε για τη διερεύνηση της νόσου.

Το γενικότερο  συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι ενώ τα παιδιά μολύνονται από τον SARS-CoV-2, δε φαίνεται να μεταδίδουν λοίμωξη στους μεγάλους και έχουν συχνότερα ασυμπτωματική, ή ήπια πορεία σε σύγκριση με τους ενήλικες.

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !