Κοζάνη: Αλαλούμ με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Περιφέρεια

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Αλαλούμ με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Περιφέρεια

Το μπάχαλο που προέκυψε με την ετεροχρονισμένη καταγραφή κρουσμάτων στην Π.Ε Κοζάνης οδήγησε την αυτοδιοικητική αρχή να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα κι ενώ έχει παραταθεί το αυστηρό lockdown στην περιοχή.

Το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην Π.Ε Κοζάνης καταγράφηκαν 53 περιπτώσεις κορονοϊού, αριθμός που προκάλεσε αίσθηση καθώς ήταν ο τρίτος υψηλότερος όσον αφορά την επικράτεια, μετά τις Π.Ε Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων που τοποθετήθηκαν στην καταγραφή της Τρίτης ήταν… ετεροχρονισμένη καθώς συγκεκριμένα αφορούσε καταγεγραμμένες περιπτώσεις από τον Νοέμβριο του 2020!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: «Ξεχάστηκαν» στην Κοζάνη και δήλωσαν κρούσματα από το Νοέμβριο

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ουσιαστικά προχώρησε σε… έμμεση ομολογία ενοχής, τοποθετώντας αστερίσκο δίπλα από την καταγραφή κρουσμάτων στην Κοζάνη. Στον αστερίσκο αναφέρθηκε πως «περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου χρονικού διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Μητρώο Covid-19».

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Αλαλούμ με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Περιφέρεια

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Περιφέρεια

Η υπόθεση έφτασε μέχρι την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να αναφέρει σε διαδικτυακή παρέμβασή του ότι στις ανακοινώσεις της Δευτέρας και της Τρίτης εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα κρούσματα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος η κυβέρνηση προχώρησε σε αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής, καθώς η Κοζάνη τελεί υπό καθεστώς αυστηρού lockdown.

Παράλληλα, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι μετά από επικοινωνία του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου, του Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας με τα κεντρικά του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Γκοβεδάρος ανέφερε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και ακόμη 31 στην λίστα της 12 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε δε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αλλά 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

.documentonews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!