Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΑΗΣ και του Ορυχείου Καρδιάς

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στις πύλες του ΑΗΣ Καρδιάς Κοζάνης βρέθηκαν τα ξημερώματα μέλη εργατικών σωματείων και φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας Ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση. Η κινητοποίησή τους γίνεται ενάντια στο κλείσιμο του ΑΗΣ και του Ορυχείου Καρδιάς.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε πλατιά στις βάρδιες των εργαζομένων η ανακοίνωση του Συντονιστικού για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται, η οποία περιείχε  κάλεσμα «να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που καλλιεργούν την υποταγή και την αναμονή απέναντι σε αυτό που πάει να συμβεί σε βάρος τους. Να κάνουν τον αγώνα δική τους υπόθεση. Να βάλουν μπροστά τις δικές του σύγχρονες ανάγκες».

Όπως τόνισε το Συντονιστικό, «μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου τον Απρίλη του 2020, τις επόμενες μέρες κλείνει ο ΑΗΣ Καρδιάς και μέχρι το 2023 αναμένεται να κλείσουν και οι υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες εκτός του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 που θα λειτουργεί μέχρι το 2028».

Το Συντονιστικό σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι της περιοχής, ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από το κλείσιμο των ορυχείων και των σταθμών, η μετάβαση στην πράσινη εποχή για να πραγματοποιηθεί προϋποθέτει την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και έχει ήδη ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής φτώχειας μέσα από τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Αβέβαιο είναι το μέλλον της τηλεθέρμανσης προσθέτοντας νέα βάρη στο λαό από τις σχεδιαζόμενες ανατιμήσεις στα τιμολόγια»(Δείτε πάνω δήλωση του Νίκου Γεωργακόπουλου, γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ).

https://www.youtube.com/watch?v=n2h1VHSS5MI

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida