Εορδαία: Πλημμύρισαν χωράφια – Έκλεισαν αγροτικοί δρόμοι

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εορδαία: Πλημμύρισαν χωράφια – Έκλεισαν αγροτικοί δρόμοι

Ζημιές σε αγροτικούς δρόμους της Εορδαίας προκάλεσε η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, ενώ χωράφια δίπλα σε ρέματα και χειμάρρους που υπερχείλισαν λόγω του όγκου του νερού πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες, τα νερά κάλυψαν εκτάσεις ένθεν και ένθεν της Περιφερειακής τάφρου, στο ύψος της γέφυρας της Άρδασσας, και αυτό οφείλεται, όπως τόνισαν, στο γεγονός ότι δεν έγινε εκβάθυνση της τάφρου και δεν καθαρίστηκε από φερτά υλικά. Στην Κοινότητα Εμπορίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Σάκη Μπόζια, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές όταν, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού, υπερχείλισαν οι σωλήνες  ποταμού, κοντά στον οικισμό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και να γεμίσουν με διάφορα υλικά οι αγροτικοί δρόμοι, ενώ αποκλείστηκε η πρόσβαση σε τρεις κατοικίες.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εορδαία: Πλημμύρισαν χωράφια – Έκλεισαν αγροτικοί δρόμοι

Δύο κτηνοτρόφοι αντιμετώπισαν το πρωί πρόβλημα μετακίνησης στις σταυλικές τους εγκαταστάσεις για να μισθώσει η Κοινότητα μηχανήματα και να ανοίξει ο δρόμος ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. Κάτοικοι του Εμπορίου ανέφεραν ότι σε περιόδους βροχοπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό και από τις βρύσες τους «τρέχει λάσπη» -κάτι που επιβεβαίωσε ο κ. Μπόζιας. Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, Κοσμάς Σιδηρόπουλος, ανέφερε ότι μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση  των προβλημάτων.

Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...