Το «φιάσκο» του ανασχηματισμού πλήττει τον Μητσοτάκη- «Στριμωγμένος» δέχεται βολές από παντού

Το «φιάσκο» του ανασχηματισμού πλήττει τον Μητσοτάκη- «Στριμωγμένος» δέχεται βολές από παντού

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του με στόχο να περάσει μήνυμα του νέου ξεκινήματος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Βρέθηκε να διαχειρίζεται μια κρίση, μια άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Η μετάδοση θα μπορούσε να σταματήσει εδώ. Ένας ανασχηματισμός που θα μείνει στην ιστορία για την υπουργοποίηση που τελικά δεν έγινε και αντί να γιατρέψει πληγές, άνοιξε νέες, ακόμα μεγαλύτερες, δεν έχει ανάγκη περαιτέρω σχολίων. Όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί, τόσο το καλύτερο για την κυβέρνηση.

«Δεν ήταν μια καλή μέρα», παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι ήταν και μια μέρα ιδιαίτερα δύσκολη. Τα μηνύματα που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό πήγαν περίπατο.  Η ιστορία του ανασχηματισμού μπορεί να περιγραφεί επακριβώς με την λαϊκή ρήση αυτού που πήγε για μαλλί αλλά βγήκε κουρεμένος.

Αυτό συνέβη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το γνωρίζουν καλά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ανασχηματισμός δεν ήταν όπως μεταδίδουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού «προωθητικός» και «μη τιμωρητικός». Ήταν απλά ένα φιάσκο. Και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Αρκεί μια ματιά στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και των ιστοσελίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε βαθμό παρεξήγησης.

Παντού κριτική. Παντού βολές. Για το μεγάλο κόλπο που έπεσε στο κενό. Για την επιπολαιότητα στους χειρισμούς με την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη. Για το υπερ-δεξιό στίγμα που δίνει η υπουργοποίηση του Κ. Πλεύρη που φέρνει στα υπουργικά έδρανα την τριάδα του ΛΑΟΣ. Για τις σαρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν.

Και παντού προειδοποιήσεις για αυτά που έρχονται. Το γεγονός ότι από το πρωί υπουργοί και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης βγαίνουν στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς αιθέρες για να ξεσπαθώσουν κατά του κ. Αποστολάκη και κατά του Αλέξη Τσίπρα, τα λέει όλα.

Ο ανασχηματισμός έπληξε την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αντί να αναπληρώσουν το πολιτικό κεφάλαιο που ξόδεψε ο Πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες οδήγησαν στην σπατάλη και άλλου.

Το χειρότερο όλων; Τα δύσκολα δεν πέρασαν είναι μπροστά

Είναι η πανδημία. Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν να τίθενται σε αναστολή εργασίας με την κυβέρνηση να πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που θα προκύψουν και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ.

Είναι το άνοιγμα των σχολείων με το στοίχημα να είναι  η διασφάλιση της δια ζώσης εκπαίδευσης χωρίς προβλήματα λόγω του κορωνοΐού.

Το βάρος τώρα δίδεται στις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Αλλά ότι και να εξαγγελθεί ένα είναι βέβαιο.

Ότι ο Πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό δεν κατάφερε να ανασχέσει τη φθορά της κυβέρνησης του αλλά και του ίδιου.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida