20 C
Πτολεμαΐδα
23 Σεπτεμβρίου 2020ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - κ. Κασαπίδη είστε αδικαιολογήτως ''ΑΠΩΝ''
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑ ΚΟΖΑΝΗ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – κ. Κασαπίδη είστε αδικαιολογήτως ”ΑΠΩΝ”

Με λύπη και αγανάκτηση, ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνει την μεγάλη απουσία της Περιφερειακής Αρχής.

Σε μια εποχή που η περιοχή και ιδιαίτερα η Εορδαία δέχεται τριπλό χτύπημα ο κ. Κασαπίδης κατά την προσφιλή του μέθοδο, επιλέγει την μη συμμετοχή θεωρώντας οτι μ΄αυτήν τη στάση θα βγεί για άλλη μια φορά αλώβητος, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
– Tι εννοούμε όμως όταν λέμε τριπλό χτύπημα;
Το πρώτο μεγάλο χτύπημα κύριε Περιφερειάρχη, είναι αυτό του κορωνοϊού.

Ενώ η κυβέρνηση τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές, η αντίδρασή της στην περιοχή ήταν εντελώς λανθασμένη.

Δέν έλεγξε τους επαγγελματίες της Καστοριάς, που πήγαν στο Μιλάνο καθώς και αυτούς που επισκέφθηκαν τους Άγιους Τόπους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη διασπορά του ιού, η οποία έφερε δυσανάλογα μεγάλο αριθμό θυμάτων στην περιοχή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μπροστά σ΄αυτήν την κατάσταση, όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής ήταν κοντά στον λαό τους,ενώ ο περιφερειάρχης έλαμψε δια της απουσίας του.

Περιμέναμε απο τον Περιφερειάρχη να ηγηθεί της κατάστασης, να ζητήσει ένταση των ελέγχων, να ζητήσει γιατρούς, να δημοσιοποιήσει στο Πανελλήνιο την κατάστασή μας, αλλά μάταια.Μετά απο μέρες ακούσαμε την προτροπή του, να βάλουμε κότες και μπαχτσέδες στα σπίτια μας..

Το χειρότερο όλων ήταν οτι ένα μηχάνημα Μοριακής Ανάλυσης που αγόρασε η Περιφέρεια το έστειλε ο κ. Κασαπίδης στην Κοζάνη.Εμείς δεν έχουμε καμία συμμετοχή στη “διαμάχη” Πτολεμαϊδας-Κοζάνης (μακρυά απο μας αυτές οι λογικές), αλλά το απολύτως λογικό είναι οτι σε κατάσταση πανδημίας αγοράζεις μηχανήματα και εξοπλισμό,πρώτα για το Νοσοκομείο Αναφοράς,δηλ. το Μποδοσάκειο και μετά για όλα τα άλλα.

Αν είχατε λεφτά κ. Κασαπίδη να αγοράσετε για όλα τα Νοσοκομεία,θα ήταν ευχής έργο και θα λέγαμε χίλια μπράβο.

Το πρώτο μηχάνημα όμως έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Το δεύτερο χτύπημα για την Εορδαία,ξεκίνησε πριν τον κορωνοϊό και ήταν αυτό της απολιγνιτοποίησης.Είναι δεδομένο οτι η χώρα,όπως και όλες οι άλλες θα μπεί στη δίνη μιάς καινούριας ύφεσης και θα χρειαστεί φθηνή ενέργεια.

Αναμέναμε λοιπόν, η Κυβέρνηση, ακόμη και με τη δική της λογική (που είναι αντίθετη απο τη λογική του λαού της περιοχής) τουλάχιστον να αναβάλει το κλείσιμο των μονάδων της περιοχής, για να έχει η χώρα φθηνή ενέργεια, να έχει έλειψη εξάρτησης απο άλλες χώρες και να έχει τηλεθέρμανση η περιοχή μας.

Αντ΄αυτού ακούσαμε τον κύριο Χατζηδάκη να λέει πως η απολιγνιτοποίηση θα συνεχιστεί κανονικά και μετά απο λίγες μέρες για να “χρυσώσει και το χάπι” να ανακοινώνει και την οικονομική ενίσχυση του Μποδοσάκειου.Σ΄όλη αυτή την διαδικασία και πάλι ο περιφερειάρχης ήταν ΑΠΩΝ…Δυστυχώς ούτε λέξη για άλλη μια φορά…

Το τρίτο χτύπημα είναι το Πανεπιστήμιο.Η Κυβέρνηση ακύρωσε τη δημιουργία της τρίτης παραϊατρικής σχολής στην Πτολεμαϊδα,εγκατέλειψε λοιπόν το σχέδιο να γίνει η πόλη μας το Ιατρικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και εκμηδένισε τις πιθανότητες να γίνει τμήμα του Μποδοσάκειου, Πανεπιστημιακή κλινική, κάτι που θα έδινε ανάταση στην περιοχή και άλλες προοπτικές ενόψει της Μεταλιγνιτικής περιόδου.

Για την δε σχολή Πολιτικής Προστασίας στην ΑΕΒΑΛ,ούτε λέξη…

και εδώ ο κ. Κασαπίδης είναι αδικαιολογήτως ΑΠΩΝ..

ΓΙΑΤΙ κύριε Κασαπίδη;
Η Περιφέρεια σας εξέλεξε με ένα μεγάλο ποσοστό, περιμένοντας τις δυναμικές ενέργειές σας.
Είναι γνωστό κ. Κασαπίδη, οτι όλοι οι άνθρωποι έχουν τις κομματικές προτιμήσεις τους, οταν όμως εκλέγονται σε θέσεις, ειδικά, της τοπικής Αυτοδιοίκησης βάζουν πάνω απο όλα το συμφέρον του τόπου και όχι του κόμματός τους. Εκτός αν εσείς σκέπτεστε διαφορετικά…

Εμείς θα περιμένουμε να βγούμε από την καραντίνα , για να τα πούμε και δια ζώσης και να ξεσηκώσουμε τον λαό να αντισταθεί στην λαίλαπα που έρχεται.
Είναι λάθος να είστε ΑΠΩΝ απο όλα τα κρήσιμα ζητήματα της περιοχής…

Με τιμή
Στάθης Κοκκινίδης
Επρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝΦόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!