14.8 C
Πτολεμαΐδα
18 Απρίλιος 2021Θετικό κρούσμα Covid-19, σε υπάλληλο του Γραφείου Δημάρχου Εορδαίας- Σε καραντίνα οι υπάλληλοι
ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Το πορτοφόλι του Δήμαρχου των Αντιδημάρχων και του Περιφερειάρχη

 

 

Πολιτίδης Χρήστος

 

Σε προηγούμενο άρθρο μου, άσκησε κριτική κάποιος κύριος Βαλάσης, γράφοντας: «Πάλι ο Δήμαρχος σε φταίει; Θέσε τον εαυτό σου σε κρίση των πολιτών να παίρνεις και εσύ 1300 Ευρώ (ΤΟΣΑ ΕΙΝΑΙ)».

Αγαπητέ κύριε βαλάση τα στοιχεία που παραθέτω είναι εδώ επομένως ο καθένας μπορεί να κάνει υπολογισμούς.

Ακόμη, βρέθηκαν Αντιπεριφερειάρχες , συγγενείς τους, φίλοι τους, Αντιδήμαρχοι και ούτω καθεξής να φιγουράρουν με το βοήθημα που δεν έλαβε το 67% αυτών που το αιτήθηκε.

Στην Εορδαία υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις και βουίζει η Πόλις.

Ηθικό;

Μάλλον κατά την γνώμη σας ηθικό…

Ξέρετε όταν προκαλείται η κοινωνία, αυτή εκρηγνύεται.

 

  1. 1α) Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το ενενήντα τοις εκατό (90%) των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το εβδομήντα δύο τοις εκατό (72%) των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το πενήντα τέσσερα τοις εκατό (54%) των ανωτέρω αποδοχών.

β) Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το είκοσι ένα τοις εκατό (21%) αυτής.

  1. 2α) Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με το ενενήντα τοις εκατό (90%) των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

-Οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (που λαμβάνονται ως βάση υπολογισμού)

Ο βασικός μισθός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ορίζεται στο ποσό των 3.231 €.

Αθροιζόμενες με το προβλεπόμενο στο άρθρο 16 επίδομα θέσης ευθύνης (1.400 €) οι αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των 4.631 € μηνιαίως.

 5 ΣΧΟΛΙΑ

Valasis 6 Μάρτιος 2021 at 10:31

Εξαϋλωμένος είστε έτσι και αλλιώς με τις υπεκφυγές …όλη η πόλη το ξέρει ..κρίνετε εμένα τον ανώνυμο αλλά εσείς ανώνυμα ονόματα καταγγέλλετε πού όλοι τα ξέρουν ..δεν τα λέμε όμως .Τι παίζετε κύριε ; Κρυφτούλι;Όσο για τα άπειρα χρόνια στην πολιτική μάλλον γελάει κάθε πικραμένος…διατελέσατε κάτι και δεν το γνωρίζουμε;Ενημερώστε μας σας παρακαλώ να σας δώσουμε τα εύσημα για το έργο σας.. Βασικά εμένα δεν με τιμά να ασχολούμαι με το ήθος σας και την παιδεία σας που προσπαθείτε με εύηχες λέξεις να μας πείσετε οτι είστε λόγιος,αρθρογράφος, δημοσιογράφος και τι άλλο δεν ξέρω..Έχετε άποψη για όλα και για όλους ενώ στην ουσία δεν έχετε αποδείξει ΤΙΠΟΤΑ.Τα πεπραγμένα σας τα γνωρίζουμε κύριε ,μην μας αναγκάσετε να τα απαριθμήσουμε, μην σας περνά απο το μυαλό ότι είστε στο απυρόβλητο.Τελειώνοντας ,μάλλον έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας ή εσείς ,πού δεν μπορείτε να διαβάσετε τι γράψατε για τον δήμαρχο στις τελευταίες αράδες σας…Παρεμπιπτόντως :ηχηρή

Ελληνικά (el)
Κλιτικός τύπος επιθέτου
ηχηρή

θηλυκό του ηχηρός, στην ονομαστική, την αιτιατική και την κλητική του ενικού

Πολιτίδης Χρήστος 5 Μάρτιος 2021 at 20:38

Κύριε Βαλάση, ονομάζομαι Πολιτίδης Χρήστος και όχι ο ανώνυμος κύριος Βαλάσης, κουράζουμε τον κόσμο , κατά συνέπειαν δεν θα επανέλθω. Οφείλετε να είστε πιο προσεκτικός στην ανάγνωση άρθρων, στόχευα τους παντελονάτους, εκεί που μπήκαν χρήματα, όχι τον Δήμαρχο, ποιοι είναι τους γνωρίζετε, όλη η Πόλη συζητά για αυτούς και βρίζει ασύστολα, μόνον εσείς αναρωτιέστε, άγνοια ή φαινόμενο πολιτικού στρουθοκαμηλισμού; Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι έκφραση παρακμής του λαϊκίστικου συνδικαλισμού, ιχηρή έκφραση, μάλλον έτσι με έχετε εξοντώσει διά παντός… Αισθάνομαι να εξαϋλόνομαι. Το σταματώ, δεν είμαι ούτε στην παιδεία σας ούτε στο ήθος σας. Είμαι άπειρα χρόνια μέσα στην πολιτική, απλά εσείς δεν είστε εκεί.

Valasis 5 Μάρτιος 2021 at 17:19

Τι μας παραθέτετε κ.Πολιτίδη; Ξέρουμε καλά τι παίρνει ο καθένας! Όμως τι μένουν τελικά στο χέρι.Κρατήσεις ,εφορία κλπ κλπ Τελικά απο 1270 έως 1310Ε.Αυτά είναι .Αν τα θέλετε μπορείς κάλλιστα, όπως είπα ήδη , να προσπαθήσετε και εσείς την επόμενη φορά. Όσον αφορά τους αντιδημάρχους και τους συγγενείς τους ,γνωρίζω μόνο έναν αντιδήμαρχο με πολλά άτομα προσωπικό.Άλλος κανείς .Αν έχετε ονόματα με τις επιχειρήσεις τους επιβεβαιωμένα ευχαρίστως να τα μάθουμε και εμείς και όχι λάσπη στον ανεμιστήρα. Το συνηθίζετε άλλωστε κύριε.Τελικά το φέρνετε από εδώ και από εκεί, ο δήμαρχος μας φταίει για όλα τα δεινά!

Μ.Ρ. Αναρράχωβα 5 Μάρτιος 2021 at 09:51

Νομίζω ότι τιμά τον κάθε τόπο η επιλογή στελεχών που θα πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό της χώρας. Όπως επίσης τιμά και η επιλογή βουλευτών σε θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ….. Εκτός από τιμή, έχει οπωσδήποτε και τα πρακτικά-θετικά του στοιχεία!

Εορδαιος 4 Μάρτιος 2021 at 19:09

Εδώ ο προηγούμενος Πρωθυπουργός πλήρωνε κάποιον συμπολιτη μας για σύμβουλο (εδώ γελάνε) και σας πειραζουν οι αποδοχές των εκλεγμένων. Ελεος κύριε μου…….

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.