14.4 C
Πτολεμαΐδα
25 Φεβρουαρίου 2021η αγωνία της εορδαίας να σταθεί και πάλι στα πόδια της - το σκληρό lock-down - η συζήτηση στο δημαρχείο με τους φορείς
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η αγωνία της Εορδαίας να σταθεί και πάλι στα πόδια της – Το σκληρό lock-down – Η συζήτηση στο Δημαρχείο με τους φορείς

Η αγωνία της Εορδαίας να σταθεί και πάλι στα πόδια της

το σκληρό lock-down

Και η συζήτηση στο Δημαρχείο 29/01/ 2021 με τους φορείς εξουσίας

 

Το μείζον επιζητούμενο και μόνον αυτό, ήταν η εξεύρεση ακτιβιστικής ενέργειας, διά να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και του εγκλεισμού που μας έχουν επιρρίψει, η περιοχή μας.

Αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος.

Αντ’ αυτού παρακολουθήσαμε μία κωμωδία χειμερινής νυκτός.

Ας την αναλύσουμε λοιπόν. Και στον κάθε κατεργάρη να επιμεριστεί αυτό που του αναλογεί.

Κύριος Παπασωτηρίου. Έλαβε τον λόγο, ανέφερε κάποια στατιστικά στοιχεία, όπως το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 25 νοσούντες, και σε περίοδο αιχμής έφτασε τους 60-70.

Σήμερα έχει 80 κλίνες σχετικές με την νόσο και 6 κλίνες ΜΕΘ.

Μιχάλης Παπαδόπουλος. Κατέγραψε το πρόβλημα και επισήμανε, ότι δεν είναι σε θέση να πει αν είναι πετυχημένα τα μέτρα, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητα.

Μάλλον είχε την αίσθηση ότι απήγγειλε κάποιο ποίημα…

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος. Παραχώρησε ευγενικά την σειρά του.

Βέτα Καλλιόπη. Εδώ ας σταθούμε, είχε το πλεονέκτημα του ότι σαν αντιπολίτευση μπορούσε να είναι μαχητική και κατηγορηματική σε όσα έλεγε.

Δήλωσε ότι είναι ολοκληρωτική η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, μίλησε για την χρεωκοπία του Δημόσιου συστήματος υγείας, για τις ελλιπείς προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού, ανέφερε ότι οι προσλήψεις που γίναν στο Μποδοσάκειο είχαν εξαγγελθεί τον Μάϊο του 19 από τον Σύριζα (αναρωτιέται κανείς γιατί όχι νωρίτερα).

Εκείνη την στιγμή, σε διπλανό καρέ ο κύριος Παπασωτηρίου κούνησε απαξιωτικά το κεφάλι του επανειλημμένα.

Υπήρξε μια διαφωτιστική διαμάχη, πήρε τον λόγο ο κύριος Παπασωτηρίου ο οποίος της απάντησε ότι βγήκαν άγονες οι θέσεις και έγινε μετέπειτα αναδιάρθρωση ειδικοτήτων.

Του απάντησε η κυρία Βέτα, άγονες θέσεις υπάρχουν όταν δεν υπάρχουν κίνητρα (για να προσέλθουν Ιατροί εννοούσε).

Κασαπίδης Γεώργιος. Μίλησε περί του 10λεπτου, λέγοντας πράγματα άνευ σημασίας, φλυαρία ήταν γεμίσματος χρόνου.

Τζιούμαρης Γρηγόριος. Εκαλέσθη να τοποθετηθεί αλλά δεν άκουγε, αλήθεια που είναι το περίεργο;

Τσεβεκίδης Χαράλαμπος.  Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Ιατρός καρδιολόγος, κρατείστε το όνομα, υπάρχει μακροσέντονο εδώ, τοποθετήθηκε και αυτός.

Κωνσταντινίδης ευστάθιος. Η τοποθέτηση του, μάλλον μας έκανε να χασμουρηθούμε.

Κοκκινίδης Ευστάθιος. Ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, για όλα όσα συμβαίνουν και τις επιπτώσεις τους, τα έχει αυτά η κάθε αντιπολίτευσις, ήταν ιδιαίτερα πιεστικός στο θέμα του Μοριακού Αναλυτή που οι κύριοι Κασαπίδης και Τζιούμαρης τοποθέτησαν στην Κοζάνη και όχι στο Νοσοκομείο αναφοράς.

Ήταν πολύ πιεστικός απέναντι στον κύριο Κασαπίδη και εδώ θα σταθούμε.

Αυτό είναι ένα μείζον θέμα διά την περιοχή μας.  Πάλι Μποδοσάκειο.

Μου έχει γίνει εμμονή.

Κασαπίδης Γεώργιος. Είναι η πρώτη φορα που επιχειρεί να απολογηθεί και μάλιστα με δηλητηριασμένα βέλη που εισέπραξε από τον κύριο Κοκκινίδη.

Είπε λοιπόν, ότι δεν έχει ιδέα από τεχνικά θέματα, με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης συνομίλησε και αυτός τον κατεύθυνε.

Όλη η τεχνική ευθύνη ήταν του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης. Ο δέ Μοριακός Αναλυτής είναι υπερσύχρονος, δύο-τρεις τέτοιους έχει η Ελλάδα και ακόμη θα πάρει έναν πιο υποδεέστερο για το Μποδοσάκειο. Αγαπητοί φίλοι, έχει ξεφύγει η κατάστασις.

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. Δεν είναι αφηρημένη έννοια: «Πρόεδρος Τσεβεκίδης Χαράλαμπος, αντιπρόεδρος Νικόλαος Σαμαράς, Ορθοπαιδικός  Χειρούργος  Πτολεμαΐδα

Εν αφελεία του ο κύριος Κασαπίδης κατονόμασε τους “εφιάλτες”.

Δεν μπορω να το δεχτώ αυτό για τον κύριο Σαμαρά, τον παρακολουθώ, αρθρογραφεί τακτικά, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα αναγράφει και επίσης είναι από αυτούς που έχουν στηρίξει ως ορθολογική, ψύχραιμη φωνή, αυτό τον καταραμένο τόπο.

Είναι δυσφήμηση, έτσι θεωρώ οι παρεκτροπές του Περιφερειάρχη διά αυτόν.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσω οποιαδήποτε τοποθέτηση του.

Πλακεντάς Παναγιώτης. Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Δημάρχου μας, έγιναν 117 ράπιντ τεστ, δεν προέκυψε κανένα εύρημα. Ενδιαφέρον έχει ότι πλέον η Δημοτική Αρχή ενημερώνεται επίσημα από τον ΕΟΔΥ.

Ερχόμαστε πάλι στο Μποδοσάκειο. Λέει ο κύριος Πλακεντάς: «Από την πρώτη στιγμή συζήτησα με τον κύριο Παπασωτηρίου, προκειμένου ο Δήμος από τον Τοπικό Πόρο να προμηθεύσει Μοριακό Αναλυτή στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, πράγμα που συζητήσαμε και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο κύριος Παπασωτηρίου απάντησε ,δεν είναι προτεραιότητα αυτό το πράγμα.

Υ.Γ.

Δεν υπήρξε καμία απόφαση ακτιβιστικού περιεχομένου διά την έξοδο από την κρίση.

Αγαπητοί φίλοι… Τσάϊ και συμπάθεια, αυτό εισέπραξα!!!

Σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής, ο Πολιτίδης Χρήστος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.
Holler Box