10.5 C
Πτολεμαΐδα
29 Νοεμβρίου 2020Εορδαία: Προτάσεις της μείζων αντιπολίτευσης με επικεφαλής την Αθηνά Τερζοπούλου
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Εορδαία: Oι Προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης

H μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας με την επικεφαλής Αθηνά Τερζοπούλου και τους συμβούλους της Δημοτικής παράταξης  συμμετείχαν στην διαβούλευση της Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που λήγει σε λίγες μερες και συμπληρωματικά κατέθεσαν τις εξής προτάσεις ( που αναλύονται στο έγγραφο που κατατέθηκε στην επιτροπή ΣΔΑΜ και είναι συνημμένο στο παρόν άρθρο )
(Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους 2020 κατέθεταν προτάσεις που είχαν απήχηση στον ευρύτερο σχεδιασμό.
 Συνημμένες ,στο παρόν άρθρο είναι αυτές που υπεβλήθησαν  στη συνεδρίαση του Δημοτ.Συμβ. στις   5/2/2020  ,στον υπευθυνο για την δικαιη  Μεταβαση κ.Μουσουρουλη  στις 16/6/2020 και  στον Περιφερειάρχη Δυτ.Μακεδονκας κ. Κασαπιδη, στις 24/6/2020 )  .
Ψηλά στην ατζέντα είναι και οι εξής με την υπογράμμιση προς την Επιτροπή οτι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΟΥΜΕ Σ  ΕΝΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ  ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ :
1)Να καταστεί το Μποδοσακειο Νοσοκομείο – Πανεπιστημιακό  Δυτ.Μακεδονιας
2) Να διερευνηθούν οι προτάσεις της Ακαδημίας των Αθηνών για τις εξωηλεκτρικές χρήσεις του λιγνίτη
( αναλυση γίνεται στο συνημμένο έγγραφο -εισήγηση στην επιτροπή ΣΔΑΜ)

3) Στο τομέα της αποκατάστασης εδαφών :Να εξασφαλιστεί με διάταξη, η δυνατότητα στα ΑΜΕΑ , που εξ αυτών απασχολούνται 500 άτομα στη ΔΕΗ, να δραστηριοποιούνται σε θερμοκήπια επί των αποκατασταθεντων εδαφών.

4) Να ληφθει σοβαρα υπ όψιν η δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού σ εκτάσεις των ορυχείων της Δυτ.Μακεδονιας και οχι μονον στην Μεγαλόπολη, όπως αναφέρει το ΣΔΑΜ , διότι υπάρχει μελέτη της ΑΝΚΟ που κόστισε 200.00 ευρώ.

5) Να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λειτουργίας Σιδηροδρομικου δικτύου που ειναι απαραιτητο ιδιαιτερα στις περιοχες που υπάρχουν επιχειρήσεις με ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα.

6 ) Να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η πρόταση κατασκευής φράγματος στον Φούφα-Εορδαίας

7) Στον Τομέα της Έξυπνης ΓΕΩΡΓΙΑΣ που είναι ένας Άλλος άξονας που στηρίζει το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ να γίνει επιτέλους ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ στην κτηματική περιοχή Πτολεμαΐδας και Κοινοτήτων της

Αθηνά Τερζοπούλου

Μπίγγας Στεφανος

Μίχος Κωστας

Μιχάλης Σισιος

Χρυσανθος Ταιριδης

Ειρήνη Τσάγια

Ιωάννης Δίκας

Δημητρς Τρχανάς

Στεφανος Κωτσίδης

 

Εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ  με ταυτόχρονο  εναν ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ  Κοινωνίας μας και τους ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ και ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΘΕΛΩ -ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ .

Για να διαβάσετε αναλυτικά κλικ στους παρακάτω συνδέσμους


Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
                   …

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1942

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!