8 Απριλίου 2020
Σχολιάζοντας : Κορωνοϊος : Όχι στην ''στοχοποίηση'' ανθρώπων!
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για συζήτηση περί παραχώρισης της κεντρικής πλατείας της πόλης μας με σκοπό την διεξαγωγή εκδήλωσης προς τιμήν των θυμάτων των Ιμίων. 

Θα ήθελα να μοιραστώ με τους συμπολίτες-τισσες, κάποιους προβληματισμούς που προήλθαν από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Ιανουαρίου 2020, όπως επίσης και να τοποθετηθώ επί του θέματος.
̈Οσον αφορά το τραγικό συμβάν του Ιανουαρίου 1996, κερδισμένη βγήκε και πάλι η πολεμική βιομηχανία, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, αλλά με τίμημα τη ζωή τριών ανθρώπων που το μόνο τους ‘’παράπτωμα’’ ήταν ότι έβγαζαν έντιμα και με αξιοπρέπεια τον μισθό τους, με σκοπό να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Το ίδιο έργο παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να μας βομβαρδίζουν καθημερινά θέλοντας να μας πείσουν ότι οι κολοσσοί του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού(Exxon Mobile, Total, Eni), έχουν το δικαίωμα να σπέρνουν φόβο και μίσος στους λαούς της ευρύτερης περιοχής, βάζοντάς τους ακόμη και να πολεμήσουν στο βωμό των κερδών τους.
Σχετικά με την παραχώρηση της πλατείας, υπήρξε δυσπιστία και επιφύλαξη από πλευράς των περισσότερων συναδέλφων στο Συμβούλιο, όπως επίσης και από εμένα ωφείλω να πω, για το ποιόν των ομάδων που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση και ποιά θα ήταν η κατάληξή της. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για ακραίες ομάδες, δεν συμφωνώ με τη μέθοδο του αποκλεισμού αλλά είμαι υπέρ ενός συνεκτικού διαλόγου, ο οποίος θα αναδείξει και θα στηλιτεύσει τυχόν ακραίες απόψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το διχαστικό-ρατσιστικό μόρφωμα , το οποίο βρέθηκε στα Κοινοβουλετικά έδρανα τα προηγούμενα χρόνια . ¨Οσο αυτό βρισκόταν στην αφάνεια και δεν υπήρχε πολιτική αντιπαράθεση στο δογματικό ακροδεξιό λόγο του, δυνάμωνε και οργανωτικά αλλά αυξάνονταν παράλληλα και η εκλογική επιρροή του. Νικήθηκε όταν δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί, δηλαδή όταν αναγκάστηκε να εκφέρει δημόσια τις απόψεις του και να αντιπαρατίθενται ανοιχτά μέσα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης οποιουδήποτε ,άσχετα αν διαφωνώ ή συμφωνώ μ’ αυτήν, μέχρι το σημείο που δεν παραβιάζεται η ελευθερία του κοινωνικού συνόλου ή του ατόμου. Το αντίδοτο στον Ολοκληρωτισμό δεν είναι η φίμωση και η καταστολή αλλά η τήρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών που θα επιτρέψουν στην κοινωνία να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα.
Αυτός είναι και ο λόγος που υπερψήφισα την συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του αιτήματος των οργανώσεων για χρήση της κεντρικής πλατείας Πτολεμαΐδας. Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα κατέρριπτε τον μύθο των πατριωτών αλλά και των μη πατριωτών, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι είμαστε πατριώτες, άσχετα αν διοργανώνουμε εκδηλώσεις ή όχι.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς το γεγονός ότι συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις απόψεις τους (όσο διαφορετικές κι αν είναι αυτές) σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς χώρους που χρησιμοποίησαν τον δήθεν πατριωτισμό τους με μόνο σκοπό την κατάληψη της εξουσίας.
Καλή χρονιά με υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο…
Μωυσιάδης Στυλιανός
Δημοτικός Σύμβουλος ’’Με το Βλέμμα στο Μέλλον’’

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα