11.6 C
Πτολεμαΐδα
22 Ιανουαρίου 2021ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης - πρατήριο υγραερίου 6
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης – πρατήριο υγραερίου

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ (υγραεριοκίνηση)

Είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος αντίληψης σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας και αντιρρύπανσης.

Τι είναι το υγραέριο Κίνησης (LPG);

Ο κωδικός LPG σημαίνει Αέριο Πετρελαίου υγροποιημένο, το οποίο αποτελεί ένα υποπαράγωγο στην διάρκεια της διύλισης του αργού πετρελαίου, σε θερμοκρασία και πίεση περιβάλλοντος που όμως βρίσκεται σε φάση αέρια και γίνεται υγρό σε πίεση 2 bar. To LPG που χρησιμοποιείται στην κίνηση οχημάτων είναι ένα μίγμα από αέρια προπανίου και βουτανίου, τα χημικά και φυσικά χαρακτηριστικά των οποίων δίνουν στο αυτοκίνητα καλές επιδόσεις σε όρους ισχύος, ελαστικότητας και λειτουργίας του κινητήρα.

Η υγραεριοκίνηση (Auto Gas) στην Ευρώπη είναι πολύ δημοφιλής, όλο και περισσότερα άτομα στρέφονται προς τη χρήση υγραερίου ως καύσιμο κινητήρων διάφορων τύπων οχημάτων (IX, επιβατηγό, ταξί, κλαρκ, επαγγελματικά, λεωφορεία κλπ) όχι μόνο γιατί το υγραέριο είναι το οικονομικότερο καύσιμο για την αυτοκίνηση, αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση των μεγαλουπόλεων και οι βλαβερές επιπτώσεις που έχουν στην υγεία οι υψηλές συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων, που προέρχονται κυρίως από την καύση πετρελαίου (diesel στα οχήματα), έχουν ήδη ανησυχήσει, όχι μόνο τις ελληνικές, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε πολλές χώρες και φυσικά στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Η υγραεριοκίνηση προβάλλει ως μία διέξοδος στα παραπάνω προβλήματα η οποία είναι απλή, εφικτή διότι υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και ταυτόχρονα ιδιαίτερα αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης - πρατήριο υγραερίου 12

ΧΡΗΣΗ

Τοποθετείται σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων (ανεξαρτήτως κυβισμού, καρμπυρατέρ, ιντζέκσιον, τούρμπο, καταλυτικά). Αυξάνει την ελαστικότητα του κινητήρα κάνοντας έτσι την οδήγηση πιο ευχάριστη ειδικά στην κυκλοφορία της πόλης και μειώνει τις φθορές του. Επιπλέον το αυτοκίνητο που διαθέτει υγραεριοκίνηση έχει πολύ μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το υγραέριο είναι ασφαλές καύσιμο 100%.

Η συσκευή του ελέγχεται στις πιο δύσκολες συνθήκες και είναι δοκιμασμένη σε πολύ υψηλές πιέσεις. Έτσι ακόμη και σε περιπτώσεις σύγκρουσης ή ανατροπής του αυτοκινήτου είναι απολύτως ασφαλής. Οι ειδικές βαλβίδες ασφαλείας που διαθέτει το σύστημα υγραεριοκίνησης, κλείνουν αυτόματα ακόμη και όταν ο κινητήρας σταματήσει.

To LPG βεβαιώνεται και από την ΕΕ ότι είναι εικοσαπλάσια ασφαλέστερο της βενζίνης για την κίνηση του αυτοκινήτου.

ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης - πρατήριο υγραερίου 13ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υγραέριο επειδή ακριβώς είναι καύσιμο Χαμηλού κόστους, προσφέρει πολλαπλή οικονομία 150% μείωση του κόστους ανά χιλιόμετρο). Υπερδιπλασιάζει τη ζωή του κινητήρα γιατί η σύνθεση του μίγματος είναι τέτοια που δεν αλλοιώνει το λεπτό στρώμα του λιπαντικού που βρίσκεται στα τοιχώματα των κυλίνδρων και των τριβομένων επιφανειών.

Μειώνεται το κόστος συντήρησης του κινητήρα επειδή δεν έχουμε κατάλοιπα καύσης στην επιφάνεια εμβόλων – βαλβίδων. Σήμερα στην χώρα μας λειτουργούν νόμιμα 35 πρατήρια που διαθέτουν και υγραέριο κίνησης, κυκλοφορούν περίπου 5000 οχήματα με χρήση υγραερίου με προοπτική διπλασιασμού τους στα επόμενα δύο χρόνια. Με το νόμο 2773 άρθρο 45 το Δεκέμβριο του 1999, η χρήση υγραερίου νομιμοποιήθηκε για όλα τα αυτοκίνητα.

Ο χρόνος γεμίσματος είναι μικρός και γίνεται εξωτερικά χωρίς να ανοίγεται το πορτ-μπαγκάζ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Σαν “Πράσινο καύσιμο” το υγραέριο και χάρη στην τέλεια καύση του, την απουσία μολύβδου και άλλων πρόσθετων στοιχείων οι εκπομπές καυσαερίων και ρύπων είναι εξαιρετικά χαμηλές. Επίσης, λόγω της σημαντικής ελάττωσης του θορύβου του κινητήρα επιτυγχάνεται και μικρότερη ηχορύπανση. Εν τέλει, το υγραέριο στα χέρια του οδηγού είναι η πιο καθαρή μορφή ενέργειας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η τοποθέτηση του συστήματος γίνεται μόνο στο Συνεργείο Αυτοκινήτων Αν. Νικολαΐδη από ειδικά εκπαιδευμένο πτυχιούχο μηχανικό, χωρίς χρονοβόρες και δαπανηρές μετατροπές. Η πείρα και η ειδίκευση μας, εγγυώνται την 100% ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία της υγραεριοκίνησης. Μετά την τοποθέτηση γίνεται μέτρηση της ιπποδύναμης σε σχέση με τη βενζίνη από ειδικό δυναμόμετρο.

Σας εξασφαλίζουμε μια τέλεια, οικονομική, ασφαλή, οικολογική, εναλλακτική λύση για την κίνηση του αυτοκινήτου σας.

ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης - πρατήριο υγραερίου 14Πόσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την τοποθέτηση ενός συστήματος αερίου;

Η εγκατάσταση ενός συστήματος LPG είναι μια εργασία που γίνεται κατά κανόνα σε ειδικά συνεργεία σε διάστημα δύο ημερών.

Ποιες είναι η διαφορές σε σχέση με ένα σύστημα βενζίνης;

Τα νέα συστήματα τροφοδοσίας με LPG εγγυώνται μια τέλεια λειτουργία του κινητήρα, αφήνοντας πρακτικά αμετάβλητες τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά οδήγησης του οχήματος. Ένα σύστημα πολλαπλού ψεκασμού τελευταίας τεχνολογίας, προσδίδει στο όχημα μια διαφορά στην δύναμη της τάξης του +2% επιπλέον της βενζίνης.

ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης - πρατήριο υγραερίου 15Μετά από την εγκατάσταση ενός συστήματος αερίου, μπορώ να χρησιμοποιώ ακόμα το όχημα μου με καύσιμο βενζίνη;

Η εγκατάσταση ενός συστήματος LPG δεν αποκλείει την χρήση βενζίνης σαν καύσιμο από το όχημα.

Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ποιο καύσιμο θα χρησιμοποιήσει με ένα απλό πάτημα του διακόπτη επιλογής που τοποθετείται στον πίνακα οργάνων του οχήματος.

Η ευκολία στην χρήση ενός συστήματος αερίου είναι εγγυημένη από το γεγονός ότι, τα σύγχρονα συστήματα, τα οχήματα κινούν πάντα με βενζίνη και αλλάζουν αυτόματα σε αέριο μετά από περίπου 30 δεύτερα, όσο χρειάζεται για να επιτευχθούν οι βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας.

Με την εγκατάσταση ενός συστήματος αερίου πρακτικά διπλασιάζεται η αυτονομία του οχήματος όταν βασιζόμαστε σε διπλή τροφοδοσία.

ΥΓΡΑΕΡΙΟκίνηση | Αφοί ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Εξιδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης - πρατήριο υγραερίου 16Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
«Το σχέδιο για την οικονομία που έχουμε εκπονήσει με τον…