Ζαρκοδήμου Θωμαή – Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία» του Γιώργου Κασαπίδη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

Ζαρκοδήμου Θωμαή – Βιογραφικό
H Ζαρκοδήμου Θωμαή γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1986 και μεγάλωσε στην Εράτυρα  Βοΐου Κοζάνης. Γονείς  της είναι ο Ιωάννης  Ζαρκοδήμος, το γένος Κωνσταντινίδη, απόφοιτος της Αμερικάνικης Γεωργικής  Σχολής,  υπάλληλος  στη Δ.Ε.Η. και η Θεοδώρα Σιούτη  με καταγωγή  το Μικρόκαστρο Βοΐου Κοζάνης, προερχόμενοι από αγροτικές οικογένειες. Είναι άγαμη. Έχει έναν αδερφό, τον Θεοχάρη, ελεύθερο επαγγελματία στο Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Λεμονιά Μανώλα από το Βελβεντό.

Αποφοίτησε το 2009 από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με κύρια ειδικότητα «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί» και εισήχθη το 2010 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός με κατεύθυνση «Ανθρωπολογία – Λαογραφία του χορού». Έχει συμμετέχει είτε ως χοροδιδάσκαλος είτε ως χορεύτρια  είτε στη διοργάνωση σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ χορού καθώς και  στην επιμέλεια και διαχείριση βεστιαρίου παραδοσιακών φορεσιών. Από το 2011 μέχρι και σήμερα εργάζεται  σε Πολιτιστικούς  Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής  της Κοζάνης και διδάσκει  παραδοσιακούς  χορούς  σε γκρουπ όλων των ηλικιών. Διετέλεσε είτε ως χοροδιδάσκαλος είτε συνεργάστηκε ενδεικτικά με τον:

·         Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»

·         Εκπολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Σισανίου Βοΐου Κοζάνης

·         Λαογραφικό Σύλλογο Πελεκάνου Βοΐου Κοζάνης

·         Εκπολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Καρυδίτσας Κοζάνης

·         Σύλλογο  Γυναικών Ροδιανής «Η Ωραία Ελένη»

·         Μορφωτικό Σύλλογο Σερβίων «Τα Κάστρα»

·         Λαογραφικός Σύλλογος Σκούλιαρης “Η Τσιούκα”

Εδώ και χρόνια διδάσκει στον:

·         Φιλαθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Εράτυρας  «Η Σέλτσα»

·          Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Τα Κρεβατάκια» καθώς και στον

·         Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Κοζάνης «Η Κόζιανη»

·          Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάστρου Βοΐου Κοζάνης

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει  στη μελέτη και την καταγραφή των ηθών – εθίμων, χορών, τραγουδιών  του Νομού Κοζάνης.  Το υλικό που συγκέντρωσε αποτέλεσε κίνητρο για την συγγραφή  της διπλωματικής της εργασίας αλλά και για επιμέρους εργασίες, τις   οποίες παρουσίασε σε επιστημονικά συνέδρια και σε σεμινάρια παραδοσιακών χορών, στα οποία διδάσκει κυρίως χορούς του τότε Δήμου Ασκίου, του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς.  Η αγάπη  της για τα παιδιά  την ώθησε να  πραγματοποιήσει  έρευνα για την μελέτη των παραγόντων δραστηριοποίησης των παιδιών στους   Πολιτιστικούς Συλλόγους της  Κοζάνης.

Με γνώμονα ότι τα παιδιά μας είναι οι συνεχιστές της παράδοσης μας και πως τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα παρακολούθησε παράλληλα  το πρόγραμμα «Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» που υλοποιούσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2009-2010) και εκπόνησε εργασία με τίτλο «Η διδασκαλία του παραδοσιακού χορού σε άτομα με αναπηρία». Έχει πιστοποίηση επάρκειας στη μέθοδο γραφής – ανάγνωσης Braille, έχει εργαστεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία του Δήμου  Βοΐου Κοζάνης ως υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (2015-2016), καθώς και ως ασκούμενη σε ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κοζάνης. Είναι τελειόφοιτη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία με κατεύθυνση Προσαρμοσμένη/Eιδική Φυσική Αγωγή» και παρακολουθεί μαθήματα Αυτογνωσίας στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Κοζάνης. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα “Όψεις του Προσφυγικού Φαινομένου” – Εκπαίδευση και υποστήριξη για τους πρόσφυγες.

Έχει αποφοιτήσει από το  τμήμα «Βοηθών Φυσικοθεραπείας» του Δημοσίου  Ι. Ε. Κ. Κοζάνης , είναι επιτυχών στις   εξετάσεις Πιστοποίησης  Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΟΠΠΕΠ (2017)  και έχει κάνει την πρακτική  της  άσκηση σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο και στο πλαίσιο των μαθημάτων στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης. Επίσης,  έχει εργαστεί ως βοηθός σε ιδιωτικά ιατρεία (καρδιολογικά – παιδιατρικά) της Κοζάνης παρέχοντας οργανωτική γραμματειακή υποστήριξη και ενημέρωση ασθενών, επιδεικνύοντας εξαιρετική ευαισθησία. Είναι πιστοποιημένη στην  άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην  άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και παρακολούθησε στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κοζάνης την Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.

Ασκεί από το 2009  το επάγγελμα της  Προπονήτριας Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικά γυμναστήρια και σε Συλλόγους.  Παλαιότερα εργάστηκε ως γυμνάστρια (υπαρχηγός & ομαδάρχισσα) σε  παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής, σε γυμναστήριο της  Θεσσαλονίκης, στο «Viva Gym» στη Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, στον Όμιλο Φιλάθλων Τσοτυλίου  και ως ασκούμενη σε Σχολεία  Γενικής Αγωγής. Κατέχει πιστοποιήσεις  και βεβαιώσεις παρακολούθησης από ομαδικά και ατομικά προγράμματα άθλησης. Έχει δίπλωμα σχολής διαιτητών- κριτών στη χειροσφαίριση (αξιολογημένη στις εθνικές κατηγορίες), στην αντιπτέριση (badminton), στην πετοσφαίριση (beachvolley), διαιτητών καλαθοσφαίρισης και κριτών στον κλασικό αθλητισμό.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων Φυσικής – Ειδικής Αγωγής, επιμορφωτικά σεμινάρια παραδοσιακών χορών και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Είναι ενεργό μέλος σε πολιτιστικά σωματεία της περιοχής και σε αθλητικούς συνδέσμους, όπως:

·         Αντιπρόεδρος του Φιλαθλητικού – Ορειβατικού Συλλόγου Εράτυρας Βοΐου Κοζάνης « Η ΣΕΛΤΣΑ» (διετέλεσε και πρόεδρος)

·         Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάστρου Βοΐου Κοζάνης

·         Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ. του  Συλλόγου «Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»

·         Μέλος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος

·         Μέλος του Συνδέσμου Κριτών Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας

·         Τακτικό Μέλος Δ.Σ. Ομάδα Άμεσης Βοήθειας Νομού Κοζάνης

Στον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη, η φωτογραφία που την απεικόνιζε κατέκτησε την 1η θέση. Ως εκ τούτου, παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης  Μακεδόνων το 2018 στην Αμφίπολη.

Τέλος, από το Σεπτέμβριο του 2017 εργάζεται ως προπονήτρια σωματικής αγωγής  στο γυμναστήριο «My Gym» στα Σέρβια Κοζάνης και παράλληλα σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας  στο τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων», όπου εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις.

Δείτε Επίσης

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.   Η Κυβέρνηση παραδίδει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα,

Διαβάστε περισσότερα »
Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα; -«Λήξαν» το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την Κυβέρνηση - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ και την πιθανότητα lockdown στη Βόρεια Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα; -«Λήξαν» το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την Κυβέρνηση – Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ και την πιθανότητα lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, αφού μετά και τη χθεσινοβραδινή δήλωση… μετάνοιας του κ. Ελπιδοφόρου, «είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις

Διαβάστε περισσότερα »
«Καλλιόπη Βέττα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλλιόπη Βέττα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στην ΔΕΗ, δήλωσε:   «Η χθεσινή, ξαφνική και

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη - Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.
ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη – Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να παρακολουθήσουν την εκδήλωση – ομιλία του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος Ανδρέα Λοβέρδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα »
AΡΣΥ: Αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των κατοίκων Κορεστείων Καστοριάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

AΡΣΥ: Αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των κατοίκων Κορεστείων Καστοριάς

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέλη της Αριστερής Συμπόρευσης συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, παρουσία περιβαλλοντολόγου, με την επιτροπή που έχει συσταθεί στη περιοχή Κορεστείων Καστοριάς και αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση φάρμας

Διαβάστε περισσότερα »
Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές
ΚΟΖΑΝΗ

Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές – Θάνος Πλεύρης: Προβληματισμός για τα κρούσματα στη Βόρειο Ελλάδα – Δεν θα υπάρχει καμία παραχώρηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Χρήστος Ελευθερίου: Να δοθούν τα ονόματα των ανεμβολίαστων – Διευθύντρια πέταξε έξω ανεμβολίαστη καθαρίστρια Τι ειπώθηκε για τα κρούσματα στα σχολειά Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στη συνάντηση με τον

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida