Βουλή: Συνεχίζεται η συνεδρίαση μετά τη διακοπή λόγω του επεισοδίου Πολάκη - Αθανασίου

Βουλή: Συνεχίζεται η συνεδρίαση μετά τη διακοπή λόγω του επεισοδίου Πολάκη – Αθανασίου

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Συνεχίζεται η συνεδρίαση μετά τη διακοπή λόγω του επεισοδίου Πολάκη – Αθανασίου

 

Συνεχίζεται σήμερα το πρωί στις 11 η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τη διακοπή λόγω του επεισοδίου ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατόπιν διαφωνίας του γιατί μιλούσε για τη Novartis στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο ενώ την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Το θερμό επεισόδιο Πολάκη – Αθανασίου

 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 21.00 όταν ο κ. Πολάκης αγόρευε επί της υπόθεσης της Novartis (κι όχι επί του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος συζητούνταν στην Ολομέλεια), με τον κ. Αθανασίου να του ζητά να επιστρέψει στο θέμα της συνεδρίασης, επικαλούμενος τον Κανονισμό.

 

Μάλιστα, αρχικά τον επανέφερε στη τάξη, καλώντας τον να σταματήσει να μιλά για ένα θέμα εκτός νομοσχεδίου, ωστόσο ο πρώην Υπουργός ήταν ανένδοτος.

 

Βλέποντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο κ. Πολάκης, του «έκοψε» το μικρόφωνο με τον πρώην Υπουργό να στέκεται εκτός βήματος μπροστά από τον Α. Γεωργιάδη συνεχίζοντας την ομιλία.

 

Εν τέλει ο Χ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής και να εξετάσει εφόσον θα κατατεθεί μομφή κατά του πρώην Υπουργού οποίος παρέμεινε για ώρα στο βήμα.

Ο διάλογος Πολάκη – Αθανασίου

 

– Αθανασίου: Ότι και να κάνετε εγώ θα σας θυμίζω τον κανονισμό. Θα σας αφαιρέσω το λόγο
– Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;
– Αθανασίου: Αυτά τα συνηθίζεται εσείς και οι όμοιοι σας. Εάν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό
– Πολάκης: Αυτό είναι ο εξευτελισμός του κοινοβουλίου
– Αθανασίου; Θα μάθετέ να σέβεστε τον κανονισμό εάν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσει τον κανονισμό
– Αθανασίου: Το πρώτο και επιεικέστερο είναι να σας ανακαλέσω στην τάξη και αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό, θα σας αφαιρώ το λόγο

 

– Πολάκης: Δε θα μου αφαιρέσετε κανένα λόγο

 

Σε εκείνο το σημείο ο Χ. Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος με τον Π. Πολάκη να συνεχίζει κανονικά την ομιλία του.

 

-Αθανασίου: Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας καταθέσει μομφή

 

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο κ. Αθανασίου κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να του κλείσουν το μικρόφωνο όπως και έγινε.

 

Έξαλλος ο Π. Πολάκης φώναζε μπροστά από τον Α. Γεωργιάδη «αυτός είναι ο εξευτελισμός ελληνικού κοινοβουλίου ενώ στη συνέχεια μπροστά στον Υπουργό Ανάπτυξης διάβαζε την ομιλία του!

 

«Διακόπτουμε για 5 λεπτά να έρθει ο πρόεδρος να έρθει να δει εάν εγκρίνει τη μορφή κατά του κ. Πολάκη», είπε ο κ. Αθανασίου διακόπτωντας τη συνεδρίαση.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.