Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τροπολογία άρσης ποινικής δίωξης αιρετών: Έρχεται διορθωτική διάταξη μετά το σάλο

Τροπολογία άρσης ποινικής δίωξης αιρετών: Έρχεται διορθωτική διάταξη μετά το σάλο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Διορθωτική διάταξη για την τροπολογία άρσης ποινικής δίωξης αιρετών φέρνει η κυβέρνηση.  Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα δημοσιεύματα κατατίθεται νομοτεχνική βελτίωση σε ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  το ν/σ πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Η τροποποίηση του άρθρου 67 του νόμου 4635/20 θα προβλέπει ότι εξαιρούνται ρητά οι περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους. Υπενθυμίζεται ότι σχετική τροπολογία έχει ήδη προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΣ

Το γεγονός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το ΥΠΕΣ που τονίζει ότι «για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, εκ του περισσού εισάγεται με διάταξη σε νομοσχέδιο, που κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης, εξαιρεί ρητά τις περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σχετικά με τη βουλευτική τροπολογία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία ενσωματώθηκε στο νόμο 4735/2020, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά αποκλειστικά και μόνον, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται και στην αιτιολογική της έκθεση, περιπτώσεις πληρωμών που διενεργήθηκαν κατόπιν ελέγχου των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και θεώρησης του σχετικού εντάλματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οποίες κρίθηκαν νόμιμες».

Προαναγγέλλει, δε, ότι για την Αυτοδιοίκηση, ο έλεγχος νομιμότητας ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τι συμβαίνει με Πατούλη, Ψωμιάδη

Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr σε ρεπορτάζ της τόνιζε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι η τροπολογία αφορούσε μεταξύ άλλων τον νυν περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Τροπολογία Κακλαμάνη -Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Υπερψηφίσθηκε, δε, από: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ ΜΕΡΑ 25 ψήφισε Παρών και καταψήφισαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Βουλ. Τροπ. 489/48 όπως τροπ.     ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ν.Δ.: ΝΑΙ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ

Κίνημα Αλλαγής: OXI

Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI

ΜέΡΑ25: ΠΡΝ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida