Το «δωράκι» Μητσοτάκη στους «γαλάζιους» δημάρχους & περιφερειάρχες

Το «δωράκι» Μητσοτάκη στους «γαλάζιους» δημάρχους & περιφερειάρχες

Περιεχόμενο

Το «δωράκι» Μητσοτάκη στους «γαλάζιους» δημάρχους & περιφερειάρχες

«Δεν είναι, κυρίως, η εκλογή από την πρώην Κυριακή με 43% αλλά η πενταετία»: Αυτό τόνιζε παλαιός αυτοδιοικητικός

στην aftodioikisi.gr σχετικά με το νέο εκλογικό σύστημα για την Αυτοδιοίκηση που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο.

Να σημειω ότι η πενταετής θητεία είχε καθιερωθεί επί κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και υπουργίας Ραγκούση με τον «Καλλικράτη» το 2010,

είχε ισχύσει μόλις για μία θητεία (από το 2014 έως το 2019) και είχε καταργηθεί με τον «Κλεισθένη» επί ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Π. Σκουρλέτη.

Ήταν, δε, κάτι που ζητούσε η πλειοψηφία των εκλεγμένων δημάρχων να επανέλθει.

Δεδομένου, δε, ότι αυτή τη στιγμή οι προερχόμενοι από τη ΝΔ περιφερειάρχες είναι 12 (στους) 13 και περί τους 200 (από τους 325)

δημάρχους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει μόλις 1 περιφερειάρχη και 37 δημάρχους, είναι σαφές ότι τόσο η μείωση του ποσοστού

του νικητή από το 50%+1 στο 43% όσο, κυρίως, η αύξηση της θητείας κατά ένα χρόνο, αποτελεί πρωθυπουργικό «δωράκι»

στους «γαλάζιους» δημάρχους και περιφερειάρχες.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !