moym

Θέμης Μουμουλίδης: Ήρθε η ώρα όσοι στήριξαν την εθνική οικονομία να αμειφθούν για την θυσία τους.

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμης Μουμουλίδης: “Ήρθε η ώρα όσοι στήριξαν την εθνική οικονομία να αμειφθούν για την θυσία τους. Η ΝΔ είναι ο εκφραστής της έννοιας «παρακμή».”

Συνέντευξη του βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» και στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, και Κώστα Λασκαράτο.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, και σχετικά με τη ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, που ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης  τοποθετήθηκε ως εξής:

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει πολλές ευκαιρίες στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα για πολλών ειδών αντιπαραθέσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και κυρίως στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κατάθεση μομφής, δεν είναι παρά μια ακόμη κίνηση αντιπερισπασμούι ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τειςγορ της έννοιας: ης…

, αφού η ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει και να αλλάξει την ατζέντα με άλλο τρόπο, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης, μιας σειράς θετικών εξελίξεων που εισηγείται η κυβέρνηση, όπως είναι οι 120 δόσεις που θα ψηφιστούν άμεσα, τα μέτρα μόνιμης ελάφρυνσης της ελληνικής κοινωνίας και μια σειρά εξελίξεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που καθημερινά βρίσκουν το φως της δημοσιότητας».

«Εκτιμώ ότι είναι μια καλά οργανωμένη κίνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι βέβαιο ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο την Τετάρτη το βράδυ, θα έχει πάρει την απάντηση που παίρνει σε κάθε κοινοβουλευτική αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα.  Όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό, το ζήτημα είναι εάν -ενόψει τόσο των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων όσο και ενόψει εθνικών εκλογών που θα γίνουν σε ορίζοντα 5 μηνών-, εάν το πολιτικό σύστημα επιλέγει να συζητήσει επί της ουσίας τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας ή αν επιλέγει να αναπαράγει τον παλιό κακό εαυτό του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης:

«Εκείνο που προκαλεί περισσότερο, είναι ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ προσπαθεί να υποβαθμίσει την αντίληψη και την νοημοσύνη του Έλληνα. Η Κυβέρνηση, σε 4 χρόνια, έχει επιτύχει μια σειρά σημαντικών επιτευγμάτων για την κοινωνία».

Aπευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της ΝΔ:

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση έχετε επιλέξει να κινείστε γύρω από μία ατζέντα που έχετε υιοθετήσει. «Παίζετε» με το «Μακεδονικό», για το οποίο στην πραγματικότητα ουδέποτε έχετε τοποθετηθεί. Η ΝΔ είναι ο εκφραστής της έννοιας:  «παρακμή».

Σε άλλο σημείο:

«Θα σας θυμίσω μόνο τι συνέβη, όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το 2015, σε συνθήκες ασφυκτικές από τον διεθνή παράγοντα. Η Κυβέρνηση κατάφερε να συγκρουστεί και να υιοθετήσει τις 100 δόσεις, και τώρα επιστρέφει με τις 120 δόσεις που είναι μια μεγάλη ανακούφιση για την αγορά. Η ΝΔ, που ποτέ δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τους θεσμούς, αντιδρά και σε αυτό, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει μικρομεσαίος, αφού οι σχέσεις της διαχρονικά είναι μόνο με το κεφάλαιο».

«Θυμάστε την παρουσία σας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις? Ήταν αποκαρδιωτική. Με μηδενική σχεδόν παρουσία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που τα τελευταία 20 χρόνια έχει συστηματική και σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία. Κανένας άλλος Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του παρελθόντος και κυρίως κατά τα χρόνια της κρίσης δεν έχει τόσες φορές παραστεί και παρακολουθήσει τις εργασίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Υπάρχει ένα πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησης απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Φαίνεται, ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο το οποίο ξεδιπλώνει κάθε φορά στο χρόνο που επιλέγει. Η ΝΔ παρά την κυριαρχία που έχει στα ΜΜΕ δεν μπορεί να βάλει κάτι άλλο στην πολιτική της ατζέντα. Αυτή θα είναι η στρατηγική της ήττα».

Και ολοκληρώνοντας υπογράμμισε:

«O έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει σήμερα σειρά νέων μέτρων ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας, προιόν της εμφανούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ήρθε η ώρα όσοι στήριξαν την εθνική οικονομία  να αμειφθούν για την θυσία τους. Εσείς μιλάτε για παροχολογία κι όμως είστε οι μόνοι που αρνείστε να αντιληφθείτε τις μεγάλες αλλαγές. Όσο κι αν προσπαθείτε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολλών, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην κοινωνία».

 

Γραφείο Τύπου 

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged