Θέμης Μουμουλίδης: « Η δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο αποτελεί μια αναπτυξιακή πρόκληση για την περιοχή μας»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πολιτική εκδήλωση στην Πτολ/δα.

Πολιτική εκδήλωση με θέμα: Εορδαία,  Ομιλία – Συζήτηση για την επόμενη μέρα πραγματοποίησε χθες Κυριακή 30 Ιουνίου, ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Θέμης Μουμουλίδης. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Εορδαίας, ο κ. Μουμουλίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και σε όσα προγραμματίζονται να συμβούν ώστε να ολοκληρωθεί το όραμα για την εξέλιξη της περιοχής της Εορδαίας και γενικότερα του Νομού Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μουμουλίδης, αναφέρθηκε στην σχέση της περιοχής με την ΔΕΗ και την μεταλιγνιτική περίοδο, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται να ενισχυθεί η συνεργασία με μια μικρότερη μεν αλλά πολύ ισχυρή ΔΕΗ η οποία θα συμβάλει στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την περιοχή. Ταυτόχρονα, τόνισε την σημαντικότητα της διαδικασίας που έχει ήδη ξεκινήσει για την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και επεσήμανε αφ’ ενός την δυνατότητα σύνδεσης τους με το νέο τμήμα κινηματογραφικών σπουδών στην Φλώρινα, την δημιουργία film office, αλλά και την εκμετάλλευση των καταλυμάτων του Προαστίου και αφ’ ετέρου την δημιουργία ενός δικτύου δράσεων οι οποίες αλλάζουν το τοπίο στην οικονομία της περιοχής.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα μέσα από ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως αυτή με την παραχώρηση 3.700 στρεμμάτων από την ΔΕΗ σε νέους αγρότες για την δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος για την καλλιέργεια και επιχειρηματική αξιοποίηση αρωματικών φυτών. Η εκμετάλλευση αυτής της ευκαιρίας, θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περιοχή να αναπτυχθεί σε έναν τομέα του οποίο το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο.

Στο πεδίο του Πολιτισμού και της Παιδείας, έκανε λόγο για τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα που από φέτος ήδη κάποια βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο αλλά και για το Φεστιβάλ Πτολεμαΐδα – Η πόλη γιορτάΖΕΙ το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια που πραγματοποιείται έχει αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής κι έχει μετατρέψει την Πτολεμαΐδα σε ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και εξελίσσοντας τις σχέσεις των ανθρώπων της περιοχής που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Κλείνοντας ο κ. Μουμουλίδης τόνισε τη σημαντικότητα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει μια νίκη για την κοινωνία, αφού αυτή είναι η στιγμή να αποφασίσουμε για το μέλλον.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεμιστοκλή (Θέμη) Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

eordaialive 3 1

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida