Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ-Αβίβ. Την εποχή που γειτονικές περιφέρειες αναπτύσονται, εμείς δυστυχώς οπισθοδρομούμε κοινωνικά και οικονομικά μέσα από λανθασμένες αυτοδιοικητικές επιλογές. (του Χάρη Κάτανα)

Χάρης Κάτανας: Οι εικόνες που αντικρίσαμε σήμερα στην Καλάμια Κοζάνης είναι εικόνες ντροπής και παράλληλα έντονου προβληματισμού.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ-Αβίβ. Την εποχή που γειτονικές περιφέρειες αναπτύσονται, εμείς δυστυχώς οπισθοδρομούμε κοινωνικά και οικονομικά μέσα από λανθασμένες αυτοδιοικητικές επιλογές.

Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος.
Η γεωμορφολογία των δυο περιφερειών στον ορεινό όγκο τους ουσιαστικά είναι εφάμιλλη. Η Περιφέρεια Ηπείρου πράττει πραγματικά άλματα εξωστρέφειας και ανάπτυξης, την εποχή που η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας μετρά πρωτιές σε ανεργία και προσφυγιά προς αναζήτησή εργασίας, έχοντας ουσιαστικά τέσσερα χρόνια χαμένα εξαιτίας λανθασμένων προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Όραμα και αυτοδιοικητική ικανότητα. Νέα αεροπορική σύνδεση απευθείας από το Τελ-Αβίβ προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η απευθείας πτήση ήρθε μετά από την συνεργασία που είχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών με την Aegean και είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης προβολής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ.

Θα το επαναλάβω, μήπως και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αντιληφθεί πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανάπτυξης, πέρα από το υδρογόνο όπου αποτελεί τεχνολογία αιχμής για το μέλλον,  αλλά στοχεύοντας μόνο σε αυτό, χάσαμε τέσσερα χρόνια πιο ουσιαστικών πολιτικών παρεμβάσεων όπου θα επέφεραν νωρίτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα που προσδοκά η κοινωνία των πολιτών στη Δυτική Μακεδονία. Πέραν των πολιτικών ενίσχυσης του προτογενούς και της δημιουργίας δευτερογενούς τομέα όπου θα δώσει προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα μας, υπάρχει και ο τουρισμός με έξυπνες, στοχευμένες πολίτικες όπως αυτή των γειτόνων μας στην Ήπειρο. Η αεροπορική εταιρία που πράττει το δρομολόγιο Τέλ-Αβίβ – Ιωάννινα δυο φορές την εβδομάδα θα μπορούσε εάν το διεκδικούσαμε με το σωστό τρόπο, να κάνει μια επιπλέον προσγείωση σε αεροδρόμιο της Δυτικής Μακεδονίας, στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο αεροδρόμιο της Καστοριάς όπου μπορεί να φιλοξενήσει και μεγαλύτερα αεροσκάφη, εάν με στοχευμένες δράσεις προσελκύαμε και εμείς το τουριστικό ενδιαφέρον των φίλων Ισραηλιτών.

Ας μη χάνουμε περισσότερο χρόνο, η κοινωνία μας βρίσκεται στο χειρότερο οικονομικό και κοινωνικό τέλμα των τελευταίων πενήντα ετών. Έχουμε καθήκον να αλλάξουμε πολιτική νοοτροπία προς όφελος του τόπου μας και του κοινού συμφέροντος.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...