Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων συνέδρων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ (Οι σύνεδροι Π.Ε. Κοζάνης)

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα καλέσματα αγροκτηνοτροφικών συλλόγων και φορέων για κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα.

Η χωρίς σχέδιο, επιδερμική και επιδοματική λογική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, η ξέφρενη πορεία των τιμών σε ενέργεια, αγροεφόδια και ζωοτροφές, η μείωση των τιμών παραγωγού σε πολλά προϊόντα, το αλαλούμ με τις ζημιές και τις αποζημιώσεις, η εγκληματική απουσία στήριξης σε στρατηγικής σημασίας για τη χώρα προϊόντα, αλλά και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα στην ΕΕ, είναι μερικά από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ειδικά για τη περιοχή μας που πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση και την αυξανόμενη ανεργία, ο αγροτικός τομέας αποτελεί μια διέξοδο για την άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων. Όμως η στήριξη της πολιτείας είναι ανύπαρκτη και το περίφημο σχέδιο της “δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης” ακόμα στα χαρτιά. Το 1/3 των Νέων αγροτών έχουν μείνει εκτός του προγράμματος ενίσχυσης. Οι αποζημιώσεις για τις θεομηνίες και τους παγετούς της άνοιξης αναμένουν στο ακουστικό του αρμόδιου υπουργού. Το ίδιο μπάχαλο και στις δικαιούμενες ενισχύσεις της Ε.Ε. Δύσκολη αναμένεται η νέα καλλιεργητική περίοδος για όλους, φασολοπαραγωγούς, κερασοπαραγωγούς, κροκοπαραγωγούς, μηλοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές, αλλά και για όλους τους κλάδους που πλήττονται από την ακρίβεια, των καυσίμων, των εφοδίων, των ζωοτροφών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα με σειρά παρεμβάσεων τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και κοινωνικά, έχει θέσει τα ζητήματα και έχει προτείνει λύσεις που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς και θα βοηθήσουν στην επιβίωση του πρωτογενούς τομέα.

Δυστυχώς όμως, οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ εξάντλησαν την υπομονή του αγροτικού κόσμου και τους έβγαλαν στους δρόμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίζει τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας για επιβίωση, συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προς την κυβέρνηση και δεσμεύεται να καταργήσει όλα τα αντιαγροτικά μέτρα της ΝΔ.

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.