ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ «μαγαζια» τακτοποίησης γαλάζιων παιδιών

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ «μαγαζια» τακτοποίησης γαλάζιων παιδιών

ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ «μαγαζια» τακτοποίησης γαλάζιων παιδιών

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν την τακτοποίηση γαλάζιων παιδιών με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και με τη δημιουργία Διευθύνσεων μόνο και μόνο για να προκύψει θέση Διευθυντικού στελέχους για ημέτερους με χαμηλά μάλιστα προσόντα, στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά η ερώτηση των Βουλευτλων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την τακτοποίηση γαλάζιων παιδιών με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και με τη δημιουργία Διευθύνσεων μόνο και μόνο για να προκύψει θέση Διευθυντικού στελέχους για ημέτερους με χαμηλά μάλιστα προσόντα, στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ, καταγγέλλουν, με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, σαράντα πέντε (45) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκαλύπτουν όλες αυτές τις «δεξιές» πρακτικές σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ όπως είναι: η δημιουργία στελεχών δύο ταχυτήτων, η αύξηση του αριθμού και των αμοιβών των υψηλόβαθμων στελεχών, η δημιουργία νέων Διευθύνσεων σε πολλές περιπτώσεις άνευ λόγου και σε κάποιες χωρίς προσωπικό, η τακτοποίηση ημετέρων της διοίκησης και της ΝΔ, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις, η διάλυση του οργανωτικού και επιχειρησιακού πλαισίου, η υπερκάλυψη αρμοδιοτήτων, η αναξιοκρατία και υπέρμετρο διοικητικό κόστος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ειδικότερα αναδεικνύουν τις προκλητικές αμοιβές των γαλάζιων golden boys στη ΔΕΗ, όπου χαρακτηριστικά η αμοιβή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Γ. Στάσση, έφτασε στις 360.000 ευρώ, καθώς και το κόστος των διαρκώς αυξανόμενων Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών με επιπρόσθετο κόστος για γραφεία, γραμματείς και αυτοκίνητα.

Στον ΔΕΔΔΗΕ, υπενθυμίζουν τη δημιουργία έντεκα (11) νέων Διευθυντικών θέσεων, συγκεκριμένα δύο νέων θέσεων Γενικών Διευθυντών, πέντε νέων Διευθύνσεων και δύο θέσεων Διευθυντών Επικουρίας!!! και την αναβάθμιση δύο κλιμακίων σε Διευθύνσεις. Επιπρόσθετα, αποκαλύπτουν και τις απαράδεκτες πρακτικές υποβάθμισης των απαιτούμενων προσόντων για την κάλυψη των διευθυντικών θέσεων, όπως διαπιστώνεται στην δημοσιευθείσα από 25 Ιουνίου 2021 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσης Διευθυντή Διεύθυνσης επιχειρηματικής ανάλυσης και δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ, όπου ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο όρος της ισοτιμίας των πτυχίων ή διπλωμάτων ΑΕΙ της αλλοδαπής, σε αντίθεση με την 118/2021 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, όπου στα απαραίτητα προσόντα είναι η ισοτιμία στην περίπτωση πτυχίου ή διπλώματος της αλλοδαπής.

Επειδή η λειτουργία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ έχει κοινωφελή χαρακτήρα και οφείλουν να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας και όχι προς όφελος λίγων γαλάζιων παιδιών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να κατατεθούν το οργανόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019 και το σημερινό οργανόγραμμα, καθώς και οι αμοιβές ανά θέση και το άθροισμα των αμοιβών των Διευθυντικών στελεχών και στελεχών σε θέσεις ευθύνης.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...