7.3 C
Πτολεμαΐδα
30 Νοεμβρίου 2020Συνέντευξη της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Θωμαής Ζαρκοδήμου στο eordaialive.com 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Θωμαής Ζαρκοδήμου στο eordaialive.com

Συνέντευξη της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Θωμαής Ζαρκοδήμου στο eordaialive.com 8

Γιατί αποδεχθήκατε την πρόταση να είστε υποψήφια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το συνδυασμό του κ. Κασαπίδη;

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απολέσουμε και άλλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιφέρειά μας καθώς και του νομού Κοζάνης. Στην προσπάθεια αυτή δηλώνω παρούσα, έτοιμη να εργαστώ με τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου για την πρόοδο του τόπου μας. Η απόφαση μου οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήταν εύκολη λόγω των πολλών υποχρεώσεών μου. Όμως έθεσα ως βασική προτεραιότητα την προσφορά στον τόπο μου, στο πλευρό του κ. Κασαπίδη.

Ποιες οι εντυπώσεις σας από τη στάση των πολιτών στην προεκλογική περίοδο;

Οι πολίτες είναι προβληματισμένοι και πολύ αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί. Το εισπράττουμε στη διάρκεια των συζητήσεων που έχουμε μαζί τους. Παράλληλα εισπράττουμε και ότι περιμένουν από τον συνδυασμό μας να ανακτήσουμε τις χαμένες ευκαιρίες, να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο. Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει σοβαρά και πολυποίκιλα προβλήματα, για τα οποία η απερχόμενη περιφερειακή αρχή όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος αδιαφόρησε. Όλες αυτές και πολλές περισσότερες αντιδράσεις εισπράττουμε από τους πολίτες, οι οποίοι προσδοκούν πολλά από τον συνδυασμό μας και τον κ. Κασαπίδη.

Θέλω να προσθέσω ότι, παρά την κούραση από τις συνεχόμενες επισκέψεις σε όλο το νομό η συμμετοχή μου στον προεκλογικό αγώνα αποτελεί μια πολύ σημαντική εμπειρία από την οποία αποκόμισα θετικές εμπειρίες.

 

Ποίοι είναι οι τομείς των ενδιαφερόντων σας, με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε στην περίπτωση που θα εκλεγείτε;

Όλη μου τη ζωή ασχολήθηκε εκ του σύνεγγυς με τον πολιτισμό της περιοχής μας, τις παραδόσεις μας. Σε αυτό τον επιστημονικό τομέα εξειδικεύτηκα, συγκεκριμένα οι σπουδές μου επικεντρώθηκαν στην λαογραφία, ανθρωπολογία του χορού, στα ήθη- έθιμα και γενικότερα στις διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού. Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά μου, αφετέρου την ένδοια που υπάρχει σε ζητήματα πολιτισμού στο επίπεδο της Περιφέρειας, θεωρώ ότι είναι ένας τομέας με τον οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ στην περίπτωση που εκλεγώ και στον οποίο θα μπορέσω να προσφέρω. Επιπρόσθετα και πάλι στο πλαίσιο των επιστημονικών ενδιαφερόντων μου, των σπουδών μου αλλά και της εν γένει ευαισθησίας μου, θα ήθελα να ασχοληθώ με όλες μου τις δυνάμεις για να καταστήσω στην Περιφέρειά μας πρωτοπόρα σε υποδομές και παροχές για τους συμπολίτες μας, με ειδικές, σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες, ΑΜΕΑ.

Έχει σημειωθεί ότι  όταν αυτά τα παιδιά  αθλούνται με τον σωστό τρόπο, ανάλογα πάντα με την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού, τόσο η υγεία αλλά και η ψυχολογία αυτών, προοδεύει και βελτιώνεται!!!Ο Αθλητισμός, που αποτελεί την πρώτη μου επιστημονική αγάπη,  συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

 

 

Θεωρείτε ότι υπάρχει τρόπος να συνδεθεί ο πολιτισμός με τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα;

 

Είναι πολύ καλή η ερώτησή σας και θα τολμούσα να πω εύλογη, αν και όχι τόσο συνηθισμένη. Στο πλαίσιο του πολιτισμού εντάσσεται και σε επιστημονικό επίπεδο τόσο η παραδοσιακή διατροφή όσο και η μικρής κλίμακας αγροτική οικονομία. Με άλλα λόγια είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε ό,τι μας παρέχει ο τοπικός πολιτισμός και παράλληλα να προωθήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας σε ό,τι αφορά την γεωργία. Ένα παράδειγμα, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρέχοντας την ταυτόχρονη παρουσίαση ηθών-εθίμων και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Γενικότερα, θέλω να επισημάνω ότι έχουμε πολλά πολιτισμικά στοιχεία και χαρακτηριστικά ως Περιφέρεια που έχουν μείνει αναξιοποίητα.

Κλείνοντας κ. Ζαρκοδήμου θέλω να μου πείτε γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τον κ. Κασαπίδη και εσάς;

Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη από την εγκατάλειψη. Οι προσδοκίες των πολιτών εγκλωβίστηκαν σε συνθήματα και μόνο της απερχόμενης διοίκησης. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θέλουν να αναπτυχθεί η περιοχή, θέλουν να νιώθουν ισάξιοι με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες άλλων πολιτών. Ο συνδυασμός #αλλάζουμε πορεία# με επικεφαλής τον Γιώργο Κασαπίδη έχει σχέδιο και μπορεί να επαναφέρει την αληθινή ανάπτυξη στην περιφέρειά μας, στηριζόμενος σε πρόσωπα νέα με όρεξη και γνώση. Προσωπικά πρεσβεύω την αλλαγή, την ενασχόληση της νέας γενιάς με τα κοινά, μιας γενιάς με προσόντα και όραμα, με ελπίδα και διάθεση για να βελτιώσουμε τον τόπο μας. Είναι χρέος μας ως γνήσιοι Μακεδόνες να διατηρούμε και να διαιωνίζουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά και ταυτότητα.Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης                                                                     Πτολεμαΐδα 20  Μαΐου 2019 Συντοπίτες –…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1980

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!