Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Στάθης Κωνσταντινίδης βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης: «Εταίροι στο ενεργειακό μέλλον του τόπου μας!»

Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Στη συνάντηση των βουλευτών των λιγνιτικών περιοχών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 20 Ιουλίου, ανάμεσα στις άλλες προτάσεις μου, είχα εισηγηθεί “Την απόφαση για την επενδυτική συμμετοχή των λιγνιτικών ΟΤΑ και επιχειρήσεων και ιδιωτών στα μεγάλα φωτοβολταϊκά πρότζεκτ στα εδάφη της ΔΕΗ” (βλ. στο τέλος).
Βεβαίως, η ΔΕΗ δεν κλείνει, όπως διασπείρουν κάποιοι, ψευδώς και σκοπίμως. Μετασχηματίζεται δομικά, παραγωγικά και λειτουργικά και φυσικά παραμένει στην περιοχή μας. Οι προοπτικές της επιχείρησης στο νέο ενεργειακό τοπίο προδιαγράφονται ευοίωνες.
Αυτή η αλλαγή, όμως, δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πρέπει να καρπωθεί το μέρισμα που δικαιούται από αυτή την εξέλιξη.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση είχα προτείνει τη συμμετοχή των λιγνιτικών ΟΤΑ αλλά και τοπικών ιδιωτικών κεφαλαίων στα νέα φ/β έργα της ΔΕΗ. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει είτε με την απόκτηση μετοχών σε μία εταιρική βάση ή και με τη συμμετοχή σε κάποιο χρηματοδοτικό προϊόν. Έτσι, και η ΔΕΗ θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια και η περιοχή και οι πολίτες της να εισπράττουν σημαντικές αποδόσεις από την κερδοφορία της επένδυσης.
Ειδικά μάλιστα για τους ΟΤΑ, η συμμετοχή των οποίων θα πρέπει να εξετασθεί αν μπορεί να προέλθει από πηγές στις οποίες εμφανίζουμε μειωμένη απορροφητικότητα, αντί για την είσπραξη αποδόσεων, θα μπορούσαν να λαμβάνουν, σε συμφωνημένη προνομιακή τιμή, πακέτα ρεύματος, με τα οποία θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των δομών τους και θα εξοικονομούν έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα.

Με χαρά, λοιπόν, διαπίστωσα σε χθεσινά δημοσιεύματα, ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στον σχεδιασμό της επιχείρησης συμπεριλαμβάνει και τη “μετοχοποίηση” των φωτοβολταϊκών που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στις λιγνιτικές περιοχές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετάσχουν σε αυτές τις επενδύσεις.
Χρειαζόμαστε καλές ειδήσεις στον τόπο μας και η παραπάνω σίγουρα εντάσσεται σε αυτές.» https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2032886536846441&id=100003753441626

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida