Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Εορδαίας σχετικά με τις προσλήψεις ένστολων στη δημοτική αστυνομία.

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας


 Για το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

– Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα.

– Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Την Πέμπτη 1 Δεκέμβριου κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καλεί τους ασθενείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε χώρους άντλησης πελατείας για τα «κοράκια» της ιδιωτικής Υγείας.

Με τα άρθρα του το νομοσχέδιο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση μεγάλης μάζας ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξυπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Οι ασθενείς πρέπει να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο νοσοκομείο. Δε θέλουμε να βάζουν από την τσέπη τους για να περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου και του γιατρού.

Καλούμε το ΔΣ Εορδαίας να αποφασίσει και να παλέψει για την απόρριψη αυτού του νομοσχεδίου, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου και απολύτως δωρεάν για όλους.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Πτολεμαΐδα 29/11/2022

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!