Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τους Αναργύρους- Στο Προεδρικό Διάταγμα και η Ακρινή

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τους Αναργύρους-

Στο Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και η Ακρινή, με διαβεβαίωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη

 

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίστηκε δια στόματος Σταθάκη ότι το Προεδρικό Διάταγμα της μετεγκατάστασης που προωθείται, περιλαμβάνει και τον οικισμό της Ακρινής, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

«Οι εξαγγελίες έχουν δρομολογηθεί και με τη συνεργασία σας οδεύει προς το Κοινοβούλιο η τροποποίηση του άρθρου 28 για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων. Δηλώνω ικανοποιημένος, επίσης, για το γεγονός  ότι στο Π.Δ. θα είναι και η Ακρινή. Αυτό που μένει είναι να αποκατασταθούν οι άνθρωποι, για να συνεχίσουν τις ζωές τους» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Καρυπίδης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη σειρά του, επανέλαβε ότι «τα βήματα είναι πολύ συγκεκριμένα και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες το ίδιο συγκεκριμένες. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνεται η τροποποίηση του άρθρου 28. Συνεπώς το ένα σκέλος είναι αυτό, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι όλη η διαδικασία περιλαμβάνει και τους δύο οικισμούς και θα οριστικοποιηθεί με την έκδοση του Π.Δ., που είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Ξεκαθαρίζω ότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση θα γίνει υπέρ του δημοσίου και θα βαρύνει εξ’ ολοκλήρου το δημόσιο».

 

VIDEO

 

 

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης

 

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=Jt0RJ5AMKDA

 

 

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης

 

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=tNDFPlSrZcg

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida