Ποιο πολιτικό κόμμα δεν χρωστάει ούτε ευρώ στις τράπεζες

Ποιο πολιτικό κόμμα δεν χρωστάει ούτε ευρώ στις τράπεζες

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο πολιτικό κόμμα δεν χρωστάει ούτε ευρώ στις τράπεζες

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις τον περασμένο Αύγουστο κατέβαλε την τελευταία δόση και ολοκλήρωσε την αποπληρωμή του δανείου άνω των 7 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει.

«Νοικοκυραίοι και μπαταχτσήδες» θα μπορούσε να τιτλοφορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ η είδηση της επικαιρότητας για την εκτόξευση των χρεών της Νέας Δημοκρατίας στις τράπεζες. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο ΚΙΝΑΛ, για το οποίο μάλιστα κάποιοι ζητούν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εξηγούν εάν αυτή θα συνοδεύεται και από τα χρέη του (άνω των 200 εκατ. ευρώ) ή μόνο από τον πράσινο τον ήλιο.

Την ώρα που ο ισολογισμός που κατέθεσε η ΝΔ διά του κ. Μπρατάκου δείχνει πως τα τελευταία 4 χρόνια έχει αυξηθεί το χρέος της στις τράπεζες κατά 118 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το 2020 κατά 34 εκατ. ευρώ, στην Κουμουνδούρου δεν έλειψαν τα σχόλια για το ποιοι είναι οι νοικοκυραίοι και ποιοι οι… εκ πεποιθήσεως και καθ’ έξιν στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Και τούτο, διότι αν και δεν έχει γίνει γνωστό – με ευθύνη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ που ουδέποτε το «διαφήμισε» – το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις τον περασμένο Αύγουστο κατέβαλε την τελευταία δόση και ολοκλήρωσε την αποπληρωμή του δανείου άνω των 7 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει. Αποτέλεσμα είναι, αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι το μοναδικό κόμμα στη χώρα που κυριολεκτικά δεν χρωστάει στις τράπεζες… ούτε δεκάρα τσακιστή.

Δεν ήθελε και πολύ για να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη για τα χρέη των κομμάτων και την εκτόξευση αυτών της ΝΔ, δεδομένου ότι πλήττει όχι μόνο την κυβερνητική παράταξη, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφήμιζε πως έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της ΝΔ και αποπληρώνει τους πιστωτές της και ζητούσε την ψήφο των πολιτών για να βάλει σε τάξη και τα οικονομικά της χώρας.

Κοινοποιήστε το άρθρο