Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν επιλέξει να μην εργάζονται

Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν επιλέξει να μην εργάζονται

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν επιλέξει να μην εργάζονται

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για το επικουρικό προσωπικό, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και το νομοσχέδιο «Προσωπικός Γιατρός» που έρχεται αύριο ή μεθαύριο στη Βουλή προς ψήφιση.

ια τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και το νομοσχέδιο «Προσωπικός Γιατρός», το οποίο θα ψηφιστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη στη Βουλή, μίλησε ο Θάνος Πλεύρης.

Για το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως οι συμβάσεις τους είναι έως τις 31/12 και δεν κόβονται, καθώς πρόκειται για το ειδικό προσωπικό που ήρθε να καλύψει τις θέσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών, που τέθηκαν σε αναστολή.

«Όταν επιστρέφει ο ανεμβολιάστος που εμβολιάστηκε, είτε γιατί εμβολιάστηκε, είτε γιατί νόσησε, δεν ανανεώνεται η σύμβαση του αναπληρωματικού, αφού καλύφθηκε η θέση του», τόνισε λέγοντας πως, θέλουμε να βρούμε ρύθμιση, ώστε να παραμείνει αυτό το προσωπικό», καθώς όπως είπε «τους σέβομαι περισσότερο από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «έχουν επιλέξει να μην εργάζονται, γιατί η πολιτεία τους έθεσε σε αναστολή και ότι, «το μέτρο ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου».

«Όσο διαρκεί η πανδημία, θα είναι σε αναστολή. Κατ’ ελάχιστον οι γιατροί κι οι νοσηλευτές, παραβιάζουν τους κανόνες. Αν αλλάξουν τα δεδομένα της πανδημίας, θα το δούμε», σημείωσε, καταλήγοντας ότι, πρόκειται για 3.500 υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, οι 1.000 εκ των οποίων έχουν νοσήσει και επέστρεψαν με το πιστοποιητικό νόσησης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.