Περιοδεία – Συγκέντρωση ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου ΚΚΕ στο Μεσόβουνο Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Χαστάς Θανάσης υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η Χόλμπα Αντωνία υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας

Στάθηκαν για αρχή στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση και εξυπηρέτηση, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.  Όλοι μαζί, αστικά κόμματα, δημοτική και περιφερειακή αρχή, οργάνωσαν από κοινού με τις δολοφονικές πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ συνέδριο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τους υδρογονάνθρακες, των αγωγό East Med, παρουσίασαν εν ολίγοις τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στους σπουδαστές και στο λαό της περιοχής

Είπαν πως έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Στρώνεται το έδαφος για ΝΑΤΟϊκή-διχοτομική λύση του Κυπριακού.

Τόνισαν πως κανένα από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, πλν του ΚΚΕ, δεν συγκρούεται με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και αυτών που την στηρίζουν.

Κάλεσαν το λαού του Μεσόβουνο όπως την περίοδο της κατοχής δεν σκύψαν το κεφάλι και δεν υποτάχθηκαν στους αρνητικούς συσχετισμούς, στην υπερδύναμη του αντιπάλου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των προγόνων τους σήμερα, και να αντισταθούν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα των λαών. Ξεσκέπασαν την κυβέρνηση που διαστρεβλώνει από την μια τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και από την άλλη προσπαθεί να τους καπηλευθεί προβάλλοντας πχ πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι δήθεν αντιιμπεριαλιστική, πως η πολιτική τους είναι η συνέχεια της πολιτικής του ΕΑΜ και άλλα τέτοια. Ανέδειξαν πως ουδέποτε η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν μπήκε δίπλα στη σημαία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

Για την καταστροφή στις καλλιεργείς του Μεσόβουνου ανέδειξαν πως με ευθύνη του ΕΛΓΑ πρέπει να γίνονται άμεσα οι εκτιμήσεις για το ύψος της καταστροφής, να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες στο 100% και να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών μέχρι την αποζημίωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες προηγούμενων χρόνων.

Οι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που τους ξεκληρίζει και να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ, να δυναμώσουν την πάλη τους, να συστρατευτούν μαζί με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης σε τροχιά σύγκρουσης με την πολιτική που τους ξεκληρίζει, που είναι της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο προσκυνούν την ΚΑΠ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς, όπως κάνει πάντα με συνέπεια. Διέθεσε τις δυνάμεις του για τη στήριξη των αγροτικών αγώνων, εναντιώθηκε στην ποινικοποίησή τους. Ανέδειξε στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια τα αιτήματα, τις ανάγκες των αγωνιζομένων αγροτών και τον δρόμο της οριστικής ικανοποίησής τους.

Το ΚΚΕ δίνει προοπτική για το μέλλον του αγρότη, του κτηνοτρόφου, με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής. Απέναντι στον αφανισμό τους από τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομηχάνους, τις τράπεζες, το κράτος τους, υπάρχει μόνο μία διέξοδος και για τους μικρομεσαίους αγρότες.

Για ν’ ανοίξει ο δρόμος, ώστε με την Κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση.

Η κοινωνικοποίηση της γης και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ο παραγωγικός συνεταιρισμός είναι προς όφελος του βιοπαλαιστή αγρότη και της αγρότισσας.

Αυτός, βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τους σημερινούς συνεταιρισμούς ή με άλλους που θα υποτάσσονται στο μεγάλο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στις τράπεζες.

Μόνο στην κοινωνικοποιημένη παραγωγή, οι κοινές καλλιεργητικές φροντίδες και συλλογή μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

– Αξιοποιώντας καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης,

– της άμεσης διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση,

– τη συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων μέσω κρατικού φορέα.

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ). Η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας το τελευταίο βήμα της οποίας είναι η

Διαβάστε περισσότερα »
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021) στην Πτολεμαΐδα στο καφέ Spendor  στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από μια σχέση ευθύτητας και αμεσότητας ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα »
Κ. Βελόπουλος «Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»
ΚΟΖΑΝΗ

Κ. Βελόπουλος «Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»

«Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»   Κύρια Υπουργέ,   Σύμφωνα με ενημέρωση από γονείς μαθητών  των Δημοτικών Σχολείων Λυκόβρυσης και Λευκοπηγής, της Κοζάνης, υπάρχουν απαράδεκτες ελλείψεις

Διαβάστε περισσότερα »
Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους

Για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τονίζοντας πως «σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι προσλήψεις και

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΟΖΑΝΗ

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου τα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων

Διαβάστε περισσότερα »
ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)

Μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συνδυασμούς και υποψηφίους των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για πλημμέλειες που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες με αναδρομική ισχύ από

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida