Νέα μελέτη Σ.Τσιόδρα βάζει «φωτιά» στο Μαξίμου: Δεν αποτρέπουν την μόλυνση τα εμβόλια – Ήταν ψέμα το τείχος ανοσίας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Νέα μελέτη Σ.Τσιόδρα βάζει «φωτιά» στο Μαξίμου: Δεν αποτρέπουν την μόλυνση τα εμβόλια - Ήταν ψέμα το τείχος ανοσίας

Νέα μελέτη Σ.Τσιόδρα βάζει «φωτιά» στο Μαξίμου: Δεν αποτρέπουν την μόλυνση τα εμβόλια – Ήταν ψέμα το τείχος ανοσίας

Ελάχιστους μήνες μετά την μελέτη του Σ.Τσιόδρα και του Θ.Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, η οποία εξέθετε πλήρως την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αποδυνάμωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μια νέα μελέτη η οποία φέρει την υπογραφή του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και βάζει «φωτιά» στο Μαξίμου. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέβαλε υποχρεωτικότητες και διαχωρισμούς μεταξύ των πολιτών με την αιτιολογία ότι εάν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας και θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό. 

Παρόλα αυτά έχουμε πλέον ξεπεράσει αυτό το ποσοστό και τα κρούσματα, αλλά και οι θάνατοι, είναι σε επίπεδα ρεκόρ. Ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας αποκλειστικά στο pronews.gr τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε για να «γκρεμίσει πλήρως το αφήγημα του τείχους ανοσίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε όλη την συνέντευξη του εδώ:

Απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα του τείχους ανοσίας έρχεται να δώσει μια μελέτη που υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα. Τι λέει η μελέτη; Αυτό που εν ολίγοις γνωρίζαμε όλοι: Ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν σταματούν την μετάδοση, ότι δεν πρόκειται να πετύχουμε ποτέ την συλλογική ανοσία και πως ο κορωνοϊός δεν είναι σαν την ανεμοβλογιά, την ιλαρά κτλ. αφού μεταλλάσσεται. 

Η μελέτη συνυπογράφεται από τον καθηγητή Ανοσολογίας της Ιατρικής Θεσσαλίας Ματθαίο Σπελέτα, με πρώτο υπογράφοντα τον μηχανικό περιβάλλοντος, μεταδιδακτορικό ερευνητή της Ιατρικής Θεσσαλίας Μιχάλη Κουρέα, τον καθηγητή της Νοσηλευτικής Πελοποννήσου τ. γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο και αναμένεται να δημοσιευτεί σύντομα σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη δεν μπορούμε πλέον να συζητούμε για το θέμα της «ανοσίας αγέλης», αφού δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά εμβόλιο που να αποτρέπει την προσβολή από τον ιό. Υπάρχουν μόνο εμβόλια που αποτρέπουν τη νοσηλεία, τη βαριά νόσηση και τον θάνατο.

Μοναδικός πλέον σκοπός είναι να καλυφθεί το ποσοστό του ευάλωτου πληθυσμού με εμβολιασμούς ώστε ακόμα και με πολλές χιλιάδες κρούσματα να έχουμε λίγους θανάτους. Δηλαδή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ο εμβολιασμός των νέων και οι υποχρεωτικότητες! 

Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι ένα ποσοστό 70-80% του πληθυσμού με ανοσία θα αρκούσε για να δημιουργηθεί η «ανοσία της αγέλης» δε φαίνεται ότι αρκούν και οι νέες εκτιμήσεις μιλούν ίσως και για ποσοστά 90%, δείχνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μόνο ένα μακρινό σενάριο για να κοπάσουν τα κύματα της πανδημίας με τις νέες μεταλλάξεις που διαρκώς προκύπτουν.

 

 

 

pronews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...