Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Τα από τη δημιουργία του Κέντρου Μεταφορών και Logistics στη Φυλή στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής του Βοτανικού και της κυκλοφορίας στον Κηφισό, παρουσίασαν, σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στον Δήμο Φυλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στον Δήμο Φυλής.

Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμαρχο Φυλή κ. Χρήστο Παππού και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρουσία Βουλευτών και Δημοτικών Συμβούλων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Αντιπρόεδρος της Κυβερνητικής, ανέφερε ότι δημιουργείται μια σημαντική υποδομή που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς το νέο στη Φυλή που συνδέεται απευθείας, μέσω του σιδηροδρομικού κέντρου με το Ικόνιο και το Θριάσιο.

«Η ενίσχυση του κλάδου της Εφοδιαστικής και των Logistics αποτελεί κεντρικό στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το σύνολο των παρεμβάσεων στα σιδηροδρομικά έργα και τις υποδομές της Εφοδιαστικής, που προωθεί ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, όσο και με τις παρεμβάσεις που δραστηριοποιούνται στην αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, που συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι υπήρξε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας τη συμβολή του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, στην πρόοδο του έργου.

Ο κ. Ο Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχθεί τις μεταφορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σήμερα στο Βοτανικό και κατασκευάζονται οι συνδέσεις με τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το 2024 θα γίνει ο διαγωνισμός για την παράδοση του έργου με στόχο στο τέλος του 2025 να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.

Οι συνολικές επενδύσεις να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ και η οικονομική δραστηριότητα το 1 δις. ευρώ, με σημαντικά στην απασχόληση, άμεσους πόρους στον Δήμο Φυλής, αλλά και ένωση της επαγγελματικής δραστηριότητας, ευρύτερα, στη Δυτική Αττική.

Ο κ. Ο Παπαδόπουλος τόνισε επίσης τη σημασία του έργου για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φορτίου στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας, όπου σήμερα διακινούνται εμπορεύματα περίπου 4.000 φορτηγά και επιπλέον, οι προοπτικές αστικής ανάπλασης της περιοχής του Βοτανικού, που συγκεντρώνεται τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Σήμερα τίθενται οι βάσεις για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Εφοδιαστικής και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο σε συνδυασμό με το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν δύο δυναμικές υποδομές που θα αναδείξουν την Ελλάδα σε διεθνή κόμβο. για την Εφοδιαστική. Με τη σιδηροδρομική σύνδεση και τις εγκαταστάσεις που θα φέρει τη συνδυασμένη μεταφορά, περισσότερα από 300 φορτηγά εκτιμάται ότι θα μετατοπιστεί από τον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνεπάγεται και περιβαλλοντικά δημιουργεί».

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!