Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Με την ΥΑ για τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη συντήρηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων  

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Με την ΥΑ για τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη συντήρηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων  
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε και αφορά στους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης περιέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου», στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι στην ΥΑ καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την άσκηση επαγγέλματος του τεχνίτη ηλεκτροκίνησης και παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος να τεθεί σε εφαρμογή η ΚΥΑ για τη λειτουργία των συνεργείων υψηλής τάσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Ειδικότερα, στην Απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη βεβαίωση έναρξης άσκησης επαγγέλματος των κατηγοριών: μηχανοτεχνίτης, ηλεκτροτεχνίτης, διπλωματούχος μηχανικός οχημάτων και τεχνολόγος μηχανικός οχημάτων, προκειμένου οι τεχνίτες αυτοί να αναλαμβάνουν τη συντήρηση και την επισκευή οχημάτων υψηλής τάσης.

Επιπλέον, καθορίζονται τα προσόντα, η διαδικασία και οι φορείς επιμόρφωσης και η διαδικασία για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος:

«Ουσιαστικά, με την ΥΑ ολοκληρώνεται το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την τεχνική υποστήριξη του ηλεκτροκίνητου οχήματος σε όλο τον κύκλο ζωής του και ταυτόχρονα, δημιουργείται μια νέα επαγγελματική ειδικότητα με πολλές ευκαιρίες απασχόλησης εξειδικευμένων τεχνιτών στο μέλλον». 

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι επιταχύνθηκε η έκδοση της κανονιστικής νομοθεσίας που προέβλεπε αρχικά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης, μια διαδικασία που είναι από τη φύση της χρονοβόρα,  ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στο πλαίσιο που αφορά στη διαδικασία επιμόρφωσης των τεχνιτών ηλεκτροκίνησης.

Σχετικά ανέφερε:

 

«Επειδή η επιμόρφωση, ειδικά στους τεχνολογικούς τομείς είναι μια δυναμική διαδικασία, σχεδιάζουμε μία φόρμα ερωτοπαντήσεων επί της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των τεχνιτών υψηλής τάσης, που θα χρησιμοποιούνται από τους φορείς επιμόρφωσης,

Η φόρμα αυτή θα επικαιροποιείται ώστε να ενημερώνονται οι τεχνίτες για τις εξελίξεις στον τομέα και να μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς, στις αυξημένες κάθε φορά απαιτήσεις.» 

 

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι εκπαιδευτές, τα οποία συνδυάζουν το επίπεδο εκπαίδευσης   με την απαιτούμενη εμπειρία, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε:

«Σκοπός της εκπαίδευσης των τεχνιτών είναι η ασφαλής εκτέλεση του συνόλου των εργασιών στο συνεργείο οχημάτων υψηλής τάσης.

Για αυτό προβλέπεται όλες οι ειδικότητες, όπως αυτή του φαναρτζή, να εκπαιδευτούν στα ηλεκτρικά οχήματα, με διαδικασία εσωτερικής επιμόρφωσης, ώστε όλοι οι τεχνίτες να έχουν την απαραίτητη γνώση να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύουν οι ίδιοι και συνάδελφοί τους.  

Η ασφάλεια προέχει και σε αυτό το ζήτημα δεν επιτρέπονται εκπτώσεις.

Ανοίγει ένας νέος ορίζοντας επαγγελματικής δραστηριότητας όπου η διαρκής επιμόρφωση σε όλα τα στάδια της αλυσίδας συντήρησης του ηλεκτροκίνητου οχήματος είναι αναγκαία, προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα τεχνολογία.»

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...