Μ. Παπαδόπουλος «Χρηματοδότηση ύψους 2,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω του Προγράμματος SURE»

Μ. Παπαδόπουλος: Νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Χρηματοδότηση ύψους 2,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω του Προγράμματος SURE»

 

Σήμερα υπεβλήθη από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόταση χρηματοδότησης 2,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μέσου προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (SURE) λόγω της επιδημικής έκρηξης του κορωνοϊού.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με τη μορφή δανείων με προνομιακούς όρους και σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και θα συνοδεύεται από σύστημα εθελοντικών εγγυήσεων από την πλευρά της χώρας μας.  Τα δάνεια αυτά θα έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των έκτακτων αυξήσεων των δημοσίων δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση των εθνικών συστημάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας και αφορούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Η χρηματοδότηση της χώρας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αναμενόταν, ενώ η εκταμίευση αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Διαθέτουμε περισσότερους πόρους στην πραγματική οικονομία!

Προστατεύουμε τους εργαζόμενους!

Θωρακίζουμε τις θέσεις εργασίας!

                                                 ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

                                                 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΟΖΑΝΗΣ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida