ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης: Παρασκευή 7 Απριλίου, Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Π.Λαφαζάνης, γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ και ο Θανάσης Πετράκος υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑΕ, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το μεγάλο συλλαλητήριο που καλούν συνδικάτα και φορείς στην Πτολεμαΐδα, θα παραβρεθούν στο νομό μας.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου

  • το πρωί θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για να γίνει συζήτηση με τους εργαζόμενους , να δηλωθεί η πλήρης και αμέριστη συμπαράσταση της ΛΑΕ στη μάχη υπέρ των εργαζομένων και κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
  • στη 1 μμ, οι Π.Λαφαζάνης και Θ.Πετράκος θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στον 2ο όροφο στο κτίριο της Νομαρχίας Κοζάνης, για την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τις πολιτικές εξελίξεις και για το κάλεσμα στη μάχη για την ανατροπή του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, της λιτότητας και των μνημονίων.
  • Στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία θα παραβρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς στην Πτολεμαΐδα. Η ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης καλεί σε πανκινητοποίηση και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ως ένα πρώτο βήμα για ένα μεγάλο γύρο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, μέχρι τη νίκη. Οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες μαζί με τον τοπικό πληθυσμό πρέπει να  ενθαρρυνθούν να μπούνε στη μάχη. Η ανάγκη για ένα νέο παλλαϊκό αντιμνημονιακό ξεσηκωμό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συγγραφής των εφαρμοστικών νόμων του Τρίτου Μνημονίου, για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολόγηση της μισθωτής εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, και έχουν αρχίσει να συγγράφονται, σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, οι ρυθμίσεις του Τετάρτου Μνημονίου που αναθεωρούν επί το δυσμενέστερο τις προβλέψεις του Τρίτου Μνημονίου (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου ορίου κλπ.).

Μέσα σε αυτά τα σχέδια εντάσσεται και το σχέδιο για άμεση και ανοιχτή ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα  λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ . Το πλήρες ξεπούλημα της κεντρικότερης για την οικονομία και μεγαλύτερης επιχείρησης στην Ελλάδα αποτελεί άλλο ένα μνημονιακό έγκλημα που θα φέρει στα χέρια της αυτή η κυβέρνηση με τις ευλογίες των προηγούμενων κυβερνητικών-μνημονιακών κομμάτων, με νέα υποβάθμιση της επιχείρησης, νέα επιβάρυνση των καταναλωτών, χειρότερες υπηρεσίες για όλους και ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. ) Θα σημάνει τέλος εποχής για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που σήμερα διασώζει τη δυνατότητα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών.  Θα σταματήσει το καθεστώς των ρυθμίσεων – διευκολύνσεων αποπληρωμής των οφειλών και φυσικά όποιος άτυχος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε μια δόση θα διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος (Είναι γνωστό ότι σήμερα το 30% των καταναλωτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των λογαριασμών τους).

Ήδη η κυβέρνηση στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου έχει οδηγήσει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της διάλυσης και της χρεοκοπίας, διότι συμφώνησε σε:

  1. Δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πουλάει κάτω από το κόστος της με ζημιά πάνω από 100εκ.
  2. Υποχρεωτική εκχώρηση από τη ΔΕΗ μέχρι το 2020 του 50% των πελατών της λιανικής, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση .
  3. Μηδενισμό του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. μέσω της χρέωσης στους προμηθευτές .Αυτό επιβαρύνει τη ΔΕΗ άλλα 400εκ .
  4. Άμεση προσαρμογή στο μοντέλο της ΕΕ για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κι άλλα μέτρα που υποσκάπτουν το Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και την υγιή λειτουργία της.

Σήμερα γράφεται «η τελευταία πράξη του δράματος» προς τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ντόπια και ξένα αρπακτικά του κεφαλαίου. Το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου για τη μικρή ΔΕΗ επανέρχεται και μάλιστα επί τα χείρω. Ουσιαστικά εκχωρείται το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης αλλά και η διαχείριση των νερών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Λαϊκή Ενότητα ΠΕ Κοζάνης δηλώνει ότι βρίσκεται απόλυτα στο πλευρό των εργαζομένων και θα συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα που θα δώσουν. Με μαχητικές μορφές πάλης διαρκείας, συγκροτώντας ένα ευρύ και ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου μπορούμε να ανατρέψουμε νέες και παλιές  συμφωνίες-μνημόνια κυβέρνησης-δανειστών. Η μάχη πρέπει να συνδεθεί με ένα ευρύτερο αντιμνημονιακό ταξικό κίνημα , στην προοπτική νέων μεγάλων κοινωνικών-πολιτικών ανατροπών προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Η Αριστερά πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να μπει μπροστά στη μάχη.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, την επιβολή «μνημονίου στο κεφάλαιο» για την όποια θετική προοπτική για το λαό της χώρας, σε σύγκρουση με ευρώ και ΕΕ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, με ένα πρόγραμμα μαζικών προσλήψεων για να αντιμετωπιστεί η μαζική ανεργία στην περιοχή. Μια ΔΕΗ χωρίς εργολάβους, μια ΔΕΗ που θα διασφαλίζει φτηνό ρεύμα, μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη κι ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.

 

 

Δείτε Επίσης

Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης : Για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.
ΚΟΖΑΝΗ

Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης : Για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης : Για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.   Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Είναι άδικο και

Διαβάστε περισσότερα »
Πέθανε η Φώφη Γεννηματά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ   Πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου μετά την

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη: Ο Λύσανδρος Μεταξάς νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοζάνη: Ο Λύσανδρος Μεταξάς νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ

Κοζάνη: Ο Λύσανδρος Μεταξάς νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ο Λύσανδρος Μεταξάς είναι ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα »
Κρίσιμες ώρες για τη Φώφη Γεννηματά-Επιδεινώθηκε η υγεία της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες ώρες για τη Φώφη Γεννηματά-Επιδεινώθηκε η υγεία της

Κρίσιμες ώρες για τη Φώφη Γεννηματά-Επιδεινώθηκε η υγεία της   Πολύ δύσκολες ώρες για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία την

Διαβάστε περισσότερα »
Άρθρο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στο «Κ» της Καθημερινής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στο «Κ» της Καθημερινής

Άρθρο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις μεταφορές,  κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στο «Κ» της Καθημερινής   «Restart» στο μέλλον Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα έναν γηρασμένο στόλο οχημάτων, ως

Διαβάστε περισσότερα »
Το μήνυμα του Γιώργου Αμανατίδη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Γιώργου Αμανατίδη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Το μήνυμα του Γιώργου Αμανατίδη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Με αφορμή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της Ν.Δ. για την ανάδειξη Προέδρου ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida