Κούλογλου: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια…»!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κούλογλου: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια…»!

Κούλογλου: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια…»!

Ο ευρωβουλευτής χτυπά ηχηρό καμπανάκι για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει θέμα Τσίπρα

Ηχηρό καμπανάκι για την άγονη γραμμή όπου βολοδέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, προειδοποιώντας ότι, αν συνεχίσει τη σημερινή του αδιέξοδη πορεία, θα πάψει να αποτελεί εναλλακτική λύση και κάποιος άλλος κομματικός σχηματισμός, μοιραία, θα καλύψει το δικό του κενό!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το χαμηλής διαβάθμισης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει αυτές τις απόψεις. Το τελευταίο, μάλιστα, διάστημα έχει σημειωθεί συχνά η εκδήλωση της δυσφορίας του προς την πλευρά της ηγεσίας, ένδειξη ίσως ενός κακού επιπέδου προσωπικών σχέσεων, όπως συνηθίζεται άλλωστε στον χώρο της λεγόμενης «ανανεωτικής Αριστεράς».

Όσα λέει, ωστόσο, δεν διαλάθουν της προσοχής της πολιτικής αγοράς, η οποία διαπιστώνει ότι πρώτη φορά μια αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να καρπωθεί στοιχειωδώς την κυβερνητική φθορά! Ο Κούλογλου επισημαίνει εμφατικά αυτή την πρωτοφανή αδυναμία, διαμηνύοντας στην ηγεσία την ιστορική φράση της Μελίνας στον Ανδρέα μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ το 1989: «Πρόεδρε, χάσαμε γιατί δεν αρέσουμε πλέον». Ο ίδιος θεωρεί μάλιστα ότι το 32% της κάλπης του 2019 «θόλωσε την εικόνα», στερώντας τη δυνατότητα αναζήτησης των ουσιαστικών λόγων της υποχώρησης.

Χάθηκε η ευκαιρία

Η Ν.Δ., παρατηρεί, «προηγείται στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων που ευνοούσαν πάντα την Αριστερά: Υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση». Η βασική αιτία γι’ αυτό, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικός απολογισμός και αυτοκριτική για τα κυβερνητικά λάθη, ενώ χάθηκε η ευκαιρία μιας μεγάλης, ανοιχτής ανασυγκρότησης των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και των συμμάχων του, μετά την εκλογική ήττα.

Ο Κούλογλου παραδέχεται ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα είχε υπάρξει χωρίς τη χαρισματική φυσιογνωμία του προέδρου του». Προσθέτει όμως ότι, ενώ «η ηγετική του θέση δεν αμφισβητείται από κανέναν, αυτό το ζηλευτό για κάθε κόμμα προνόμιο δεν έχει αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας στιβαρής ηγετικής ομάδας, με τα καλύτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας».

«Το σκάφος δεν έχει σταθερή πορεία και ψάχνεται. Μια σειρά από ευκαιρίες για επίδειξη ηγετικού προφίλ χάθηκαν», κλείνει δραματικά, ανοίγοντας, ταυτόχρονα, θέμα Τσίπρα!

 

 

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!