Κωτσιδης Στέφανος

Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του Κρόκου και της Άνω Κώμης»

Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του Κρόκου και της Άνω Κώμης»
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του Κρόκου και της Άνω Κώμης»
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε τον Κρόκο και την Άνω Κώμη, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και κατοίκους.
Στον Κρόκο, συνοδευόμενη από το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Γιώργο Μητλιάγκα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Περιστέρα Καρατζέτζου, και τα Μέλη κκ. Διαμάντω Βογδοπούλου, Αθανάσιο Βογδόπουλο, Ιωάννη Καρανάνο και Ιωάννη Κύρου.
Στην Άνω Κώμη, συνοδευόμενη από το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Βαγγέλη Μούσιο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Κορκίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ματιάκη, το Μέλος κ. Ρεβέκκα Εμμανουηλίδου, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών κ. Βασίλης Μητσόπουλος.
Αρχικά, στον Κρόκο συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής που προκύπτουν από πάγιες ελλείψεις, αλλά και μεταβολές λόγω κοινωνικοοικονομικών αλλαγών.
Τέθηκαν ζητήματα καθαριότητας, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε εργαζόμενους και σε μηχανήματα, ενώ επισημάνθηκε το πρόβλημα με την οδοποιία και την ασφαλτόστρωση. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράστηκε η απαισιοδοξία των παριστάμενων, καθώς λόγω των αυξήσεων των τιμών των υλικών, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος ο προγραμματισμός και η ολοκλήρωση έργων ανάπλασης.
Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα με την στήριξη του αγροτικού τομέα και την δημιουργία κλήρων, ενώ τέθηκε και η εκκρεμότητα της ένταξης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έργου για την δημιουργία μικρού αρδευτικού.
Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει μεγάλη ένδεια με τις αθλητικές και τις ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, καθώς με την εξαίρεση του γηπέδου, δεν υπάρχει καμία άλλη, μικρή ή μεγάλη εγκατάσταση, ούτε καν παιδική χαρά στο χωριό.
Η Βουλευτής, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα των τιμών των υλικών του κατασκευαστικού τομέα, ενημερώνοντας τους για την δημόσια παρέμβαση που έκανε με άρθρο για το θέμα, ενώ επεσήμανε ότι το χωριό χρειάζεται ένα εξειδικευμένο σχέδιο για την προσέλκυση νεών και παραγωγικών ανθρώπων που θα αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής.
Στην Άνω Κώμη, συζητήθηκαν παρόμοια θέματα, καθώς προκύπτουν προβλήματα με την αύξηση του κόστους των έργων για την οδοποιία αλλά και γενικότερα για την ανάπλαση της περιοχής, επισημάνθηκαν ζητήματα που αφορούν την βελτίωση και την επέκταση του αρδευτικού και την ανακατασκευή της πλατείας, ενώ ο Πρόεδρος του Κροκοπαραγωγών αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την παραγωγή και τον Συνεταιρισμό.
Παράλληλα, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στον προβληματισμό και την επιφυλακτικότητα των κατοίκων σχετικά με την κατασκευή μονάδας αδρανοποίησης στην περιοχή, καθώς η ρευστοποίηση των υλικών που θα εναποθέτονται ενέχει την πιθανότητα, όπως αναφέρθηκε από τους παριστάμενους, για διάχυση δυσάρεστης οσμής στους παράπλευρους οικισμούς.
Η  κ. Βέττα, τόνισε ότι η ανάπτυξη της περιοχής προϋποθέτει την γνώση και την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στα επενδυτικά σχέδια που εκπονούνται, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την επιτυχία τους, ενώ επεσήμανε ότι είναι πιο αναγκαία από ποτέ η στήριξη των κοινοτήτων με επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη των πάγιων και των έκτακτων αναγκών τους.
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του Κρόκου και της Άνω Κώμης» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του Κρόκου και της Άνω Κώμης» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του Κρόκου και της Άνω Κώμης»
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Λουκουμάδες Σόφη
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης