«Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: Οι ευθύνες της κυβέρνησης στον τομέα της οπαδικής βίας είναι απαράγραπτες, τόσο θεσμικά, όσο και πολιτικά»

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
«Καλλιόπη Βέττα - Ομιλία στην Βουλή: Οι ευθύνες της κυβέρνησης στον τομέα της οπαδικής βίας είναι απαράγραπτες, τόσο θεσμικά, όσο και πολιτικά»

«Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή: Οι ευθύνες της κυβέρνησης στον τομέα της οπαδικής βίας είναι απαράγραπτες, τόσο θεσμικά, όσο και πολιτικά»

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού για την οπαδική βία και τις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών σχετικά με τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε αρχικά στις απαράγραπτες ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας του Άλκη Καμπανού καθώς δεν είχε μεριμνήσει, ως όφειλε από την κείμενη νομοθεσία,  για τον έλεγχο της νομιμότητας των λεσχών φίλαθλων.

 

Ειδικότερα, η Βουλευτής έκανε αναφορά στις παραλείψεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος, δεν επικαιροποίησε την λίστα νόμιμων λεσχών, ούτε κινητοποίησε τις ελεγκτικές αρχές ώστε να επέμβουν και να διακόψουν την λειτουργία των παραβατών.

 

Τόνισε, παράλληλα, πως η αυστηροποίηση των ποινών και ο ποινικός λαϊκισμός είναι η μόνη γλώσσα που γνωρίζει η κυβέρνηση, την ώρα που φορείς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και οι εγχώριοι, αρμόδιοι οργανισμοί επισημαίνουν ότι η αντιμετώπιση της βίας προϋποθέτει μια ολιστική προσέγγιση που να συμπεριλαμβάνει δράσεις στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

 

Κλείνοντας, αφού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κωφεύει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., όπως για την θέσπιση μιας μεικτής, μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας, τόνισε χαρακτηριστικά : «Η κυβέρνηση που αφαίρεσε τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις θεματικές εβδομάδες από τα σχολεία -έναν πετυχημένο θεσμό του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως στόχο να ενημερώσει τις μαθήτριες και τους μαθητές για μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα – εισήγαγε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την θεματική ενότητα της επιχειρηματικότητας, με προσομοιώσεις, μαθήματα, ανάλογες εργασίες κλπ. Για την βία στα γήπεδα, τον σεβασμό της προσωπικότητας του Άλλου δεν υπήρξε καμία πρόνοια, κανένα ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες ή/και καταναλωτές. Πολίτες ολοκληρωμένοι, με γνώσεις, προσωπικότητα και άποψη, δεν χρειάζεται να γίνουν».

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!