«Καλλιόπη Βέττα: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα σταθούν ενάντια στα σχέδια της ποίησης της επιχείρησης και θα προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και το δημόσιο συμφέρον - Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων»

«Καλλιόπη Βέττα: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα σταθούν ενάντια στα σχέδια της ποίησης της επιχείρησης και θα προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και το δημόσιο συμφέρον – Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων»

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλλιόπη Βέττα: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα σταθούν ενάντια στα σχέδια της ποίησης της επιχείρησης και θα προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και το δημόσιο συμφέρον – Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων» 

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Η Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συναντήθηκε με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς – Σερβίων και, συγκεκριμένα, τον κ. Αθανάσιο Λιάμη, Πρόεδρο, τον κ. Γιώργος Μπάκανο, Αντιπρόεδρο και τον κ. Βασίλη Ζήνδρο, Γενικό Γραμματέα.

 

Βασικό θέμα της συνάντησης είχε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που ωθεί τη ΛΑΡΚΟ σε ιδιωτική και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και προμηθευτές της επιχείρησης.

 

Ειδικότερα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, επίκειται η απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση, η αγορά από ιδιώτη επενδυτή, η ενδεχόμενη επαναπρόσληψη ορισμένων και η στροφή σε προγράμματα ανεργίας για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΛΑΡΚΟ.

 

Το αντίκτυπο αυτής της απόφασης θα είναι η υποβάθμιση της επιχείρησης, το πλήγμα στο δημόσιο συμφέρον και στις περιοχές που δραστηριοποιούνται η ΛΑΡΚΟ και, προφανώς, η δραματική υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων.

 

Παράλληλα, στην Π.Ε. Κοζάνης, ο δραστικός περιορισμός των δραστηριοτήτων που άπτονται των εξορύξεων του λιγνιτωρυχείου για λογαριασμό της επιχείρησης, έχει ήδη επιφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα σε εργολαβικούς εργαζόμενους, προμηθευτές, μεταφορείς και κατοίκους, την ίδια ώρα δε, που με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, συσσωρεύονται ανεξόφλητα χρέη. και οφειλές προς τους, άμεσα ή έμμεσα, εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

 

Τα μέλη του Σωματείου επεσήμαναν ότι θα σταθούν ενάντια σε όλες τις μεθοδεύσεις για την εκποίηση της επιχείρησης, ενώ παράλληλα απαιτούν την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. προδιαγεγραμμένη, καθώς ήταν οι επιλογές της, τόσο σήμερα, όσο και σε παλιότερες περιόδους διακυβέρνησης, οδηγούσαν την επιχείρηση σε τέλμα και στασιμότητα.

Σε αντίθεση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως κόκκινες γραμμές τη διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της ΛΑΡΚΟ καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, αυτά επιτεύχθηκαν -σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό και το νοικοκύρεμα της επιχείρησης- παρά το γεγονός ότι η τιμή του νικελίου είχε πέσει σε ένα τρίτο, ενώ σήμερα, το νικέλιο σημειώνει υπερβολικά υψηλές τιμές, γεγονός που θα μπορούσε να έχει τη δημόσια ΛΑΡΚΟ σε εξωστρέφεια και κερδοφόρες χρήσεις.

Η Βουλευτής ανέφερε ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζομένους καθώς, το μέλλον της επιχείρησης, η εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι συνυφασμένα.

 

Τέλος, επεσήμανε ότι η ποίηση της ΛΑΡΚΟ και το χάρισμα της σε ιδιώτες – επενδυτές, προεξοφλεί ένα ακόμη χτύπημα στην οικονομία και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας που, με την παρούσα κυβέρνηση, βιώνει την απόλυτη απαξίωση και υποβάθμιση.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.