Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

«Καλλιόπη Βέττα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων αγροτών – Παρέμβαση στην σύσκεψη στον Βελβεντό»

«Καλλιόπη Βέττα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων αγροτών – Παρέμβαση στην σύσκεψη στον Βελβεντό»
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

«Καλλιόπη Βέττα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων αγροτών – Παρέμβαση στην σύσκεψη στον Βελβεντό»

 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Βελβεντό, παρόντων θεσμικών και παραγωγικών φορέων, για την καταγραφή των προβλημάτων και την ανάδειξη προτάσεων αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από τις καταστρεπτικές χαλαζοπτώσεις.
Η κ. Βέττα ανέφερε αρχικά ότι πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για την στήριξη των αγροτών που πλήγησαν από τη πρόσφατη κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν γρήγορες εκτιμήσεις των καταστροφών -ειδικά σε καλλιέργειες που είναι σε συγκομιδή- και ταχεία έκδοση των πορισμάτων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι λόγω του υψηλού φετινού καλλιεργητικού κόστους πρέπει να υπάρξει μια ιδιαίτερη, επιπλέον χρηματοδότηση και μέριμνα για τους αγρότες, καθώς ο κανονισμός του ΕΛΓΑ αποπληρώνει με μέσους όρους που δεν συμπεριλαμβάνουν τις πρόσφατες αυξήσεις σε όλο τον κύκλο της παραγωγής.
Παράλληλα, διατύπωσε τις επιφυλάξεις της για τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο της Π.Ε. Κοζάνης, αναδεικνύοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των ζημιών από τον παγετό του 2021 (προανθικό), όπως και την κακοκαιρία του καλοκαίριού του 2021 και την απόρριψη των ενστάσεων του 2020 στον Βελβεντό.
Στη συνέχεια, η Βουλευτής επεσήμανε ότι χρειάζονται θεσμικές και ευρύτερες παρεμβάσεις για τη μόνιμη ανακούφιση και στήριξη των αγροτών, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει στο 100% τις φυσικές καταστροφές και νόσους, μείωση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, άμεση πρόσληψη μόνιμων εκτιμητών, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα να αναθεωρηθεί το πλαίσιο για την χαλαζοπροστασία, επισημαίνοντας ότι πρέπει να θωρακιστούν οι καλλιέργειές με ενεργητική και παθητική προστασία, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι η μείωση της γραφειοκρατίας και η άμεση πληρωμή των τιμολογίων αποτελούν αναγκαία βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.
Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα, αλλά και η περιοχή ειδικότερα, βρίσκονται στη δίνη τριών μεγάλων κρίσεων που απαιτούν έκτακτα μέτρα:  η κλιματική κρίση, η επισιτιστική και η βίαιη απολιγνιτοποίηση αποτελούν μια νέα συνθήκη που απαιτεί άμεση και γενναία παρέμβαση.
Η κ. Βέττα τις επόμενες ημέρες θα προωθήσει τα αιτήματα και τις προτάσεις των Αγροτικών Συλλόγων μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στα αρμόδια Υπουργεία.
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων αγροτών – Παρέμβαση στην σύσκεψη στον Βελβεντό» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων αγροτών – Παρέμβαση στην σύσκεψη στον Βελβεντό» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Να ληφθούν άμεσα μέτρα αλλά και ευρύτερες θεσμικές παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων αγροτών – Παρέμβαση στην σύσκεψη στον Βελβεντό»
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Λίτσα Παλαμά
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...