Καλλιόπη Βέττα: Η Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου κινδυνεύει με κλείσιμο. Η ενίσχυση της είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας – Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: Η Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου κινδυνεύει με κλείσιμο. Η ενίσχυση της είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας - Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης

Καλλιόπη Βέττα: Η Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου κινδυνεύει με κλείσιμο. Η ενίσχυση της είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας – Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄» που θα συζητηθεί, παρόντος του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, τις επόμενες ημέρες στην Βουλή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Στην ερώτηση καταγράφεται το οξύ πρόβλημα με την υποστελέχωση της Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄. Συγκεκριμένα, ενώ προβλέπονται πέντε οργανικές θέσεις, αυτή την στιγμή υπηρετούν μόνο δύο εντατικολόγοι, εκ των οποίων ο ένας προβλέπεται να αποχωρήσει σύντομα λόγω διορισμού σε άλλο Nοσοκομείο, κάτι που θα οδηγήσει σε ουσιαστικό κλείσιμο της Μονάδας.

 

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει οδηγήσει, αφενός, τους εργαζόμενους σε εξάντληση των ορίων τους, καθώς αναγκάζονται να υπερβαίνουν κατά πολύ το μηναίο εφημεριακό πρόγραμμα και, αφετέρου, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής, δεδομένων και των πρόσφατων περιστατικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τις γεμάτες Μ.Ε.Θ. και τις διακομιδές σε μακρινά νοσοκομεία.

 

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε η Βουλευτής με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, δεν έχει δρομολογηθεί καμία μόνιμη πρόσληψη, για καμία ειδικότητα, και επομένως ούτε για την κάλυψη της Μ.Ε.Θ..

 

Τέλος, δημιουργείται περαιτέρω ανησυχία, από δημόσιες αναφορές της ηγεσίας του Υπουργείου, η οποία υποστηρίζει ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Κοζάνης είναι επισφαλής και πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσει.

 

Ως εκ τούτου, τίθενται τα ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό.

1.     Ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις στη Μ.Ε.Θ του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄;

2.     Ισχύουν οι πληροφορίες που του αποδίδονται για το προτιθέμενο κλείσιμο της Μ.Ε.Θ.;

 

 

 

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2023

 

                                     ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: “Μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄

 

Στις 21 Σεπτεμβρίου κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης καθώς μεγάλο ποσοστό των οργανικών θέσεων παραμένει ακάλυπτο (Aρ. Πρωτ. 7565/21.09.22). Στην ερώτηση, η οποία παραμένει αναπάντητη, υπήρχε ειδική αναφορά στη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο”, καθώς  σε σύνολο πέντε οργανικών θέσεων, υπάρχουν μόνο δύο εντατικολόγοι ενώ, παράλληλα, η αναισθησιολόγος που υπηρετεί στη Μονάδα, είναι μετακινημένη από το αναισθησιολογικό.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει οδηγήσει σε εξοντωτικές συνθήκες εργασίας τους ιατρούς της Μ.Ε.Θ. προκειμένου να καλυφθεί το εφημεριακό πρόγραμμα, με όποιες επιβαρυντικές συνέπειες ανακύπτουν για την σωματική και ψυχική τους αντοχή. Παράλληλα, υπάρχει ενημέρωση ότι ο ένας από τους δύο υφιστάμενους εντατικολόγους πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα, καθώς αποδέχτηκε θέση διορισμού σε άλλο Νοσοκομείο.

Οι παραπάνω ανησυχητικές εξελίξεις αθροίζονται σε αναφορές εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που δεν έχουν διαψευστεί, ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας δεν είναι βιώσιμη και πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσει, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης.

Τέλος, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση που είχα με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, πληροφορήθηκα ότι δεν έχει δρομολογηθεί καμία μόνιμη πρόσληψη, για καμία ειδικότητα, πόσο μάλλον για τις αναλογούντες στην Μ.Ε.Θ.

Επειδή η υποστελέχωση της Μ.Ε.Θ. δημιουργεί έντονη ανησυχία στους πολίτες και επιβαρύνει το έργο των υφιστάμενων ιατρών,

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

  1. Ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις στη Μ.Ε. Θ του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄;
  2. Ισχύουν οι πληροφορίες που του αποδίδονται για το προτιθέμενο κλείσιμο της Μ.Ε.Θ.;

 

H ερωτώσα Βουλευτής

 

Βέττα Καλλιόπη

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!