Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

«Καλλιόπη Βέττα: Η ελλιπής, βεβιασμένη και στρεψόδικη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας φανερώνει την ενοχή της κυβέρνησης. Ευθύνη των πολιτών η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων»

8λ ανάγνωσης
«Καλλιόπη Βέττα: Η ελλιπής, βεβιασμένη και στρεψόδικη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας φανερώνει την ενοχή της κυβέρνησης. Ευθύνη των πολιτών η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων»

Η Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα θα μιλούσε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στην κυβέρνηση, έπειτα από την ανάδειξη αδιάψευστων στοιχείων για τις επίσημες παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών από την Ε.Υ.Π., που πρόσκειται απευθείας στον κ. Μητσοτάκη.

 

Ωστόσο, η ομιλία δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της  απόφασης του Προεδρείου της Βουλής να περικόψει τον κατάλογο των ομιλητών, στερώντας από τους βουλευτές το δικαίωμα στην δημόσια τοποθέτηση λόγω της σπουδής της κυβέρνησης να περιορίσει τις ημέρες και τις ώρες συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

 

Παράλληλα, από την συζήτηση αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, με φθηνούς αντιπερισπασμούς, δεν απάντησαν στα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη την ενεργό συμμετοχή τους στο ζοφερό αυτό ζήτημα.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η ελλιπής, βεβιασμένη και στρεψόδικη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους της κυβέρνησης φανερώνει την ενοχή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των υποκλοπών. Πλέον, αποδείχθηκε ότι η Δημοκρατία είναι άθυρμα στα χέρια του κ. Μητσοτάκη ο οποίος μεταχειρίστηκε αθέμιτα και αξιοκαταφρόνητα μέσα για την προώθηση των στενών κομματικών του συμφερόντων. Οι πολίτες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να υπερασπιστούν την Δημοκρατία και το Σύνταγμα και να δώσουν την εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που εγγυάται την κοινωνική συνοχή, το κράτος δικαίου και την ευημερία της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της χώρας»

Ομιλία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα για τις υποκλοπές στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της ΝΔ που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

«Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πια φανερή σε όλους». Αυτό έγραφαν οι New York Times τον Αύγουστο του 2022, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτό των υποκλοπών, 6 μήνες πριν. Ένα σκάνδαλο με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών και αξιωματούχων που «θύμιζε τις σκοτεινές εποχές της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα», όπως επεσήμαιναν πάλι οι New York Times σε άλλο άρθρο τους όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Εκεί λοιπόν μας οδήγησε η «κυβέρνηση των αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτόν τον διεθνή διασυρμό οδήγησαν την χώρα μας οι σκοτεινές πρακτικές ενός αδίστακτου πρωθυπουργού. Ενός πρωθυπουργού, που αφού κατάφερε να πάρει την εξουσία με πλήθος προεκλογικών υποσχέσεων και ψεμάτων και αφού πολιτεύτηκε αξιοποιώντας βρώμικες μεθόδους επικοινωνίας και χειραγώγησης του εκλογικού σώματος με πρακτικές Τραμπ, όπως αποδεικνύει η συνεργασία του με την εταιρία Μαγιορίτας που αποκαλύφθηκε προχθές, προσπάθησε στη συνέχεια μέσα από παρακρατικές μεθόδους και αντιθεσμικές μεθοδεύσεις να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς, ορατό πλέον σε όλους, εντός και εκτός της χώρας.

Ο άνθρωπος που δεσμευόταν στους πολίτες το 2019 ότι δήθεν θα ξεριζώσει τη διαφθορά και θα φέρει την αξιοκρατία στην δημόσια διοίκηση και στον δημόσιο βίο μας οδήγησε τελικά στην πιο εκτεταμένη και βαθιά εκτροπή από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Όμως αυτή η εκτροπή δεν ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών 6 μήνες πριν. Δυστυχώς για την χώρα και για όλους μας, η εκτροπή ξεκίνησε από την επομένη των εκλογών του Ιουλίου του 2019. Τότε άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιό του ο κύριος Μητσοτάκης και η δράκα εξουσίας του που εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου. Με έπαρση, κυνισμό, αλαζονεία και αδιαφορία για το Σύνταγμα, τους νόμους και τους θεσμούς της χώρας, οι προθέσεις για την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος και η πραξικοπηματική τους λογική φάνηκαν ήδη από τις πρώτες τους ενέργειες:

  1. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε στο Γραφείο του την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και την ΕΥΠ για να ελέγχει, τόσο την ενημέρωση και επικοινωνία όσο και τα δίκτυα πληροφόρησης και διοχέτευσης μυστικών πληροφοριών
  2. Ίδρυσε με νόμο το δήθεν Επιτελικό Κράτος για να ελέγχει κάθε αρμό της δημόσιας διοίκησης
  3. Κατήργησε επιμέρους θεσμούς ελέγχου των λειτουργιών του κράτους και ίδρυσε τη δήθεν Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, που τελικά εξελίχθηκε σε Αρχή Αδιαφάνειας, για να εξασφαλίσει ότι δεν θα ελέγχεται κανείς και για τίποτα στα ρυπαρά δίκτυα που έστησε εντός του κράτους το καθεστώς Μητσοτάκη, για να παρακολουθούν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ την πολιτική, επιχειρηματική και δημοσιογραφική ζωή της χώρας, ακόμα και την στρατιωτική της ηγεσία!
  4. Σε όλες δε τις κρατικές λειτουργίες και υπηρεσίες που πήρε άμεσα στην ευθύνη του ο πρωθυπουργός, τοποθέτησε και προώθησε ακόμα και με φωτογραφική νομοθέτηση δικούς του ανθρώπους, φίλους, κουμπάρους και συγγενείς ακόμα και εντός της δικαστικής εξουσίας για να επιτηρούν και να επιβάλλουν τα ντροπιαστικά σχέδια του καθεστώτος.

Παράλληλα, για να εφαρμόσει το πολιτικό του σχέδιο συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με όλα εκείνα τα αντιδραστικά φιλοχουντικά και φιλοβασιλικά σταγονίδια και απομεινάρια που θα ήταν πρόθυμα ανά πάσα στιγμή να στηρίξουν ένα νέο καθεστώς και μια νέα «αποστασία» από κάθε κανόνα λογικής, δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Τέλος, το ασύδοτο καθεστώς Μητσοτάκη κατάφερε να εξασφαλίσει από τις ταξικές και κοινωνικές ελίτ που εκπροσωπεί κάθε στήριξη στις αντιδραστικές και αντικοινωνικές του πολιτικές σε υγεία, παιδεία, εργασία, ενέργεια, περιβάλλον, πολιτισμό, με αντάλλαγμα την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Αυτά εξυφαίνονταν στο παρασκήνιο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσο η κυβέρνηση παρακολουθούσε τη μισή χώρα, βιάζοντας το κράτος δικαίου και την ίδια τη δημοκρατία. Και όσο συνέβαιναν αυτά, το καθεστώς προσπαθούσε να συγκαλύψει και να καλύψει με αντιπερισπασμούς και συμψηφισμούς κάθε  σκάνδαλο που έσκαγε, εξαγοράζοντας με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ την επικοινωνιακή του ασυλία από όσα ΜΜΕ και δημοσιογράφους επέλεξαν τελικά να υπηρετήσουν τον ζόφο, είτε εκβιαζόμενοι είτε χειραγωγούμενοι.

Το τεράστιο όμως σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν μπορεί με τίποτα να συγκαλυφθεί. Και αυτό το οφείλουμε σε όσους θεσμούς, σε όσους δημοσιογράφους και σε όσους δημοκράτες ανθρώπους, επιστήμονες και πολιτικούς δεν υπέκυψαν στο καθεστώς και δεν έκαναν εκπτώσεις στην ηθική και στην αξιοπρέπειά τους. Σε όσους επιμένουν να υπερασπίζονται την αξία της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο, όσες παράνομες πρακτικές συγκάλυψης, απειλών και δολοφονίας χαρακτήρων και αν σκαρφιστεί ο κ. Μητσοτάκης.

Γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να υπερασπιστεί αυτόν, τα πεπραγμένα του και τα συνεχή ψέματά του επί 6 μήνες που επιχειρεί με νύχια και με δόντια να θάψει την αλήθεια. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τις ομιλίες των απρόθυμων υπουργών της κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ που παρελαύνουν με το ζόρι από το βήμα της Βουλής χωρίς να τολμούν να μιλήσουν καν για το περιεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας και το μέγα σκάνδαλο του ωτακουστή αρχηγού τους, που έχει εκθέσει διεθνώς την χώρα και σέρνει και αυτούς μαζί του στον βυθό του αντιδημοκρατικού βούρκου που δημιούργησε.

Όσο λοιπόν και να κλείνουν τα μάτια τους στην αλήθεια και όσα και να πουν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι εκβιαζόμενοι και χειραγωγούμενοι υπουργοί και βουλευτές του υπόλογου για εγκλήματα κατά της δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μας αγγίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στον θεσμικό κατήφορο που έχετε οδηγήσει την χώρα και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της μέχρι τέλους, μαζί με τον λαό μας που διψά για δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *