Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Καλλιόπη Βέττα: Ένας χρόνος από την πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη και την απαρχή της υποβάθμισης της ΠΕ Κοζάνης».

«Καλλιόπη Βέττα: Για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, φταίνε μονίμως κάποιοι άλλοι»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δήλωση του Πρωθυπουργού στον Ο.Η.Ε. για το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων δήλωσε:

«Πριν από ένα χρόνο, από το βήμα του Ο.Η.Ε., ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε επί της ουσίας την ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνοντας το βίαιο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2023, πλην μιας που θα λειτουργεί έως το 2028. Χωρίς συζήτηση, χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς καμία αναφορά στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τον βίαιο θάνατο της περιοχής μας.

Η υφαρπαγή της ψήφου είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν τη Ν.Δ., η οποία είχε κρυφή ατζέντα για την παραγωγική βάση της περιοχής. Μεγαλύτερη σημασία έχει, ωστόσο, ότι έναν χρόνο μετά, με την εξαίρεση μιας χρηματοδοτικής δράσης από το Πράσινο Ταμείο – οι πόροι της οποίας είχαν δεσμευτεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- δεν έχουμε τίποτε άλλο απτό και υλοποιήσιμο που να εξασφαλίζει το μέλλον της περιοχής.

Μόνο σχέδια, παρουσιάσεις, υποσχέσεις.

Την ίδια ώρα, η ανεργία μεγαλώνει, επιχειρήσεις κλυδωνίζονται, συμβάσεις εργαζομένων δεν ανανεώνονται ενώ, πάλι από το στόμα του Πρωθυπουργού, ακούσαμε ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει «να βρουν κάτι άλλο να κάνουν», πριν προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις στήριξης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη: εδώ και έναν χρόνο έχει μεγαλώσει η ανασφάλεια των κατοίκων για το παρόν και το μέλλον τους. Αντί να προωθείται από τους αρμόδιους μια δίκαιη, βιώσιμη και σχεδιασμένη μετάβαση, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον κόσμο της περιοχής, φιλοτεχνείται ένα οικολογικό προφίλ, το οποίο ουδόλως ανταποκρίνεται στην πράξη και παράλληλα, προωθείται ένα αδειανό πακέτο με υποσχέσεις και «master plan».

Την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη την έχει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Ν.Δ..

Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida