Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κ. Βελόπουλος – «Άναρχη εξάπλωση των ‘Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας’, ερήμην των τοπικών οργάνων και της τοπικής κοινωνίας στη Δυτική Μακεδονία»

Κυριάκος Βελόπουλος- Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την Ανέγερση του «2ΟΥ ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας» μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 05.01.21

 

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

 

 

ΠΡΟΣ    Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ.  «Άναρχη εξάπλωση των ‘Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας’, ερήμην των τοπικών οργάνων και της τοπικής κοινωνίας στη Δυτική Μακεδονία»   

 

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

 

Έντονη είναι η ανησυχία κάτοικων της Δυτικής Μακεδονίας, όπως αποτυπώθηκε σε επικοινωνίας τους μαζί μας, για τις δημοσιεύσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε., όσον αφορά στην άναρχη εξάπλωσης των επενδύσεων των «Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας («Α.Π.Ε.») στην περιοχή τους, ερήμην των τοπικών οργάνων και των τοπικών κοινωνιών, κατόπιν αποκλεισμού αυτών από τις αποφάσεις σχετικά με την υλοποίηση των παραπάνω επενδύσεων στα γεωγραφικά τους όρια.

Όπως μας τόνισαν οι ως άνω, έντονες είναι οι επιφυλάξεις για το παραπάνω θέμα, τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όσο και στους τοπικούς  Δημάρχους και κοινοτάρχες για τυχόν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από υποδομές μεγάλης κλίμακας «Α.Π.Ε.» στην περιοχή τους.

Υποστηρίζουν οι ως άνω ότι, η ανάπτυξη των «ΑΠΕ», πρέπει να αποτελέσει προϊόν σχεδιασμού, που θα προκύπτει, τόσο από το Εθνικό Χωροταξικό για τις «Α.Π.Ε.», όσο και από το Περιφερειακό Χωροταξικό της Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο θα συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά, συνολικά για όλες τις επενδύσεις «Α.Π.Ε.», η κάθε τοπική κοινωνία και οι φορείς της.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:

 

  1. Προτίθεσθε, κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κατασκευής μεγάλων υποδομών Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας να εναρμονιστείτε με το «Περιφερειακό Χωροταξικό της Δυτικής Μακεδονίας», για όλες τις επενδύσεις «Α.Π.Ε.»;
  2. Προτίθεσθε να ενημερώστε αρμοδίως τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές Αρχές της Δυτικής Μακεδονίας για τις όποιες επιπτώσεις είναι ενδεχόμενο να προκύψουν από την σχεδιαζόμενη κατασκευή «Α.Π.Ε.» στην περιοχή τους;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida